Moštvo Renault F1 pozdravlja pobudo organizacije »Formula One« za razogljičenje športa in napoveduje lasten program, ki bo posvečen skrbem za okolje in ljudi.

Moštvo Renault F1 Team pozdravlja in popolnoma podpira 12. novembra 2019 objavljeno strategijo organizacije »Formula One«, ki postavlja prostovoljne cilje na poti do razogljičenja tega športa do leta 2030.

Grand Prix de Formule 1 des Etats-Unis 2019

Ta napoved dopolnjuje dolgoročno vizijo za smer razvoja formule 1 po letu 2021. Daljnosežen načrt vključuje evolucijo športnih in tehničnih predpisov ter sprejem finančnih predpisov, ki bodo nagrajevali gospodarsko učinkovitost moštev.

Formula 1 se mora razviti z ohranitvijo svojega avantgardnega značaja in udejanjanja pobud, ki so skladne z razvojem in izzivi sodobne družbe. Ogljična nevtralnost je očitno glavna težava in mobilizacija več tisoč inženirjev, ki delajo v formuli 1, ter vseh navdušencev za ta skupen cilj je izvrstna pobuda.

Več moštev, vključno z Renault F1, je bilo vključenih v razpravo o zasnovi in izvedbi načrta organizacije »Formula One« za trajnosten razvoj s prispevanjem podatkov za skupno rabo in natančnimi smernicami.

Moštvo Renault F1 bo aktivno sodelovalo z organizacijo »Formula One« pri udejanjanju tega načrta, ob tem pa razvijalo in uvajalo tudi lastne pobude na področju družbenih vplivov in trajnostnih vprašanj, ki bodo usklajene s strateško vizijo Skupine Renault. Naš program je zgrajen okrog dveh kriterijev: okoljskega in človeškega.

Ob prispevanju k izvajanju načrta trajnostnega razvoja Formule 1 bo naš program obenem razvijal dve posebni smeri v okviru njegovo okoljske usmerjenosti: krožnega gospodarstva in trajnostne mobilnosti. Eden izmed konkretnih primerov sedanjega pristopa in zavezanosti je naše sodelovanje pri snovanju in razvoju sodobnih priključnih hibridnih pogonskih sklopov E-TECH za serijska vozila znamke Renault.

Več podrobnosti bomo razkrili tekom leta 2020, med njimi tudi podatke o programu in z njim povezanimi projekti.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečno: 5,00 od 5)