Esteban Ocon se bo pridružil moštvu Renault F1

Moštvo Renault F1 potrjuje, da se bo v letu 2020 Francoz Esteban Ocon pridružil Danielu Ricciardu. Glavna naloga tega francosko-avstralskega dirkaškega para bo prispevati delež k napredovanju moštva v njegovi peti sezoni v formuli 1.

Dvaindvajsetletni Esteban Ocon iz Normandije se moštvu Renault F1 pridružuje s pogodbo za dve leti. V Renaultu in Enstonu je že dobro poznan, saj je bil Renaultov rezervni dirkač leta 2016 in pred tem udeleženec Lotusovega programa za razvoj mladih dirkačev.

Esteban Ocon - Renault F1 Team

Ocon je imel svoj prvi nastop v formuli 1 sredi sezone 2016 z moštvom Manor Racing, leta 2017 pa se je preselil v moštvo Sahara Force India F1. V svoji prvi polni sezoni v tem dirkaškem razredu je osvojil 87 točk in zelo lepo osmo mesto v skupni razvrstitvi dirkačev. V letu 2018 je Ocon k svoji bilanci v F1 dodal novih 49 točk, nato pa je v letu 2019 postal rezervni dirkač moštva Mercedes AMG Petronas F1.

Že v zgodnejšem delu Oconovega življenjepisa je nemalo uspehov v nižjih tekmovalnih razredih: prvak serije GP3 leta 2015, evropski prvak formule 3 FIA leta 2014 in mnoge zmage v dirkah formule Renault.

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing:

Zelo smo zadovoljni, da bomo z Estebanom spet sodelovali v naslednjih dveh sezonah. V svoji karieri je Esteban izkusil vrednost in težave v formuli 1, zahtevnost na vseh področjih in brezhibno pripravljenost, ki sta potrebni, da lahko dobiš in izkoristiš vsako priložnost za uspeh. Poleg naravne nadarjenosti nam bo Esteban prispeval svojo energičnost in zagnanost, ki sta toliko močnejši zaradi enoletnega dirkaškega premora. Na nas pa bo, da bomo to vključili v dinamičen napredek, ki ga mora moštvo doseči. Esteban je dokazal svojo zmožnost osvajanja točk, ima zelo zrel poklicen odnos na stezi in izven nje, poleg tega pa bodo njegove sveže izkušnje rezervnega dirkača trenutno najuspešnejšega moštva formule 1 dragocene za nadaljnji razvoj celega moštva. Nicu [Hülkenbergu] se zahvaljujem za njegov velikanski prispevek v razvoju moštva v zadnjih treh sezonah. Ko se je odločil, da se nam pridruži, je bilo moštvo deveto v skupni razvrstitvi, lani pa nas je privedel na četrto mesto, sam pa je bil v končni razvrstitvi dirkačev sedmi. Bližanje izteka njegove pogodbe nam ni olajšalo odločitve, saj je bil Nico steber našega napredovanja. Prvi del te sezone je bil bolj težak, a vemo, da lahko računamo nanj in skupaj napredujemo v drugi polovici sezone.

Esteban Ocon

Predvsem sem zelo vesel in ponosen, da bom uradni Renaultov dirkač, kajti odrasel sem v Enstonu, začenši leta 2010 pri Lotusu in kasneje pri Renaultu. Na to moštvo in ljudi v njem sem zelo navezan, saj so mi oni odpirali vrata do vrhunskega razreda avtomobilskega športa. Potem sem vesel tudi, da mi novo priložnost za uspeh v formuli 1 daje moštvo, ki ima samo zelo visoke cilje, kar je znak velikega zaupanja, ki ga zelo cenim. To njihovo zaupanje vame in mojo zmožnost za sodelovanje pri napredovanju celotnega moštva je pozitiven pritisk name in prizadeval si bom dati od sebe največ in najboljše, kar zmorem.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)