RENAULT EZ-FLEX IN LA POSTE: prvi preizkusi dostave do vrat s francosko pošto

  • Na sejmu Viva Technology, ki v Parizu poteka od 16. do 18. maja 2019, je Skupina Renault oznanila prve preskuse uporabe svojega dostavnega vozila Renault EZ-FLEX v sodelovanju s francosko pošto – Skupino La Poste, katerih namen je boljše razumevanje bodočih načinov dostave do vrat v urbanem okolju.
  • Sodelovalen, inovativen in edinstven pristop med obema podjetjema dokazuje njuno zavezanost trajnostni in odgovorni mobilnosti v službi dostave v mestnem okolju.
  • Renault EZ-FLEX, ki je bil razkrit v aprilu 2019, je preskusen električen in povezljiv dostavnik, ki je kompakten in okreten ter ima modularno zasnovan zadnji del. Analiza podatkov o vozilu in odzivi poštnih uslužbencev bodo služili poglobljenemu spoznavanju dejanskih potreb vsakdanje dostave do vrat.
  • Kasneje bo deset primerkov Renault EZ-FLEX posojenih evropskim poklicnim uporabnikom, podjetjem, mestnim oblastem in občinam za obdobje do dveh let.

2019 - Renault EZ-FLEX

Z zgoščevanjem in zastoji prometa v mestih ter rastjo e-prodaje, se dostava v mestih spreminja. Skupina Renault se kot vodilni ponudnik dostavnikov in lahkih gospodarskih vozil v Evropi čuti zavezana, da še naprej ponuja rešitve, ki prinašajo spremembe tradicionalnih vzorcev. Renault EZFLEX je poskusno lahko gospodarsko vozilo, ki uvaja nov, inovativen in sodelovalen pristop. Zamišljeno in zasnovano je tako, da nam bo omogočilo bolj poglobljeno spoznavanje prihodnje rabe v dostavi po mestih.

Denis Le Vot, direktor divizije za gospodarska vozila Zveze Renault-Nissan

Kako lahko podpiramo rast e-prodaje, hkrati pa zmanjšamo onesnaževanje mest in jih naredimo bolj privlačna? To je velik izziv, na katerega mora Skupina La Poste ustrezno odgovoriti. Mestna logistika je ključen projekt v naši strategiji, zato smo s 15 velikimi mesti podpisali dogovore za uvajanje rešitev po meri vsakega posebej. Za postavljanje temeljnih kamnov prihodnje logistike v mestih stalno uvajamo novosti in preskušamo nove, vedno bolj odgovorne in učinkovite modele dostave, ki hkrati olajšujejo življenje našim strankam in dostavljavcem. Renault je dolgoleten partner Skupine La Poste pri uvajanju električnih vozil, zdaj pa nam z EZ_FLEX ponuja inovativno in modularno rešitev. Naši komentarji bodo uporabljeni za prilagoditve lahkih gospodarskih vozil potrebam dostavljavcev.

Philippe Dorge, direktor sektorja Storitve-Pošta-Paketi Skupine La Poste

 

Renault in La Poste bosta tako skupaj prizadevala za razvoj ekosistema dostave v mestih.

Vsak dan poštni dostavljavci krožijo po mestnih središčih, parkirajo, več kot stokrat vstopajo in izstopajo iz svojih dostavnikov, vanje nalagajo in iz njih razlagajo pošiljke. Pri tem želijo svoje poti opraviti naglo, tekoče in brez onesnaževanja.

Renault EZ-FLEX je kompakten in okreten, saj je bil zasnovan za potrebe prevoza dostavljavcev, in ker ima električen pogon, zagotavlja trajnostno mobilnost. Zadnji del ima modularno zasnovan, zato ga je možno prilagajati in z njim eksperimentirati, s čimer bo lahko omogočil opredeljevanje prihodnjih sprememb ekosistema preskusnih vozil. Renault EZ-FLEX je povezljiv in opremljen z mnogimi tipali, zato bo omogočil zbiranje in proučevanje podatkov o vsakodnevni rabi in poteh, njih dolžini, dosegu in hitrosti vozila in tudi številu postankov, s katerimi bo omogočeno bolj poglobljeno spoznavanje dejanskih razmer vsakdanjih dostav.

Podatke bodo preučili tudi v luči komentarjev dostavljavcev, njihovih vsakodnevnih izkušenj  in omejitev ter odzivov v okolici.

Vse zbrane podatke bodo uporabili za prilagajanje dostavnikov izzivom in potrebam prihodnje dostave v mestih.

Ta inovativen pristop »preskušaj in spoznavaj« odstopa od tradicionalnih navad v velikoserijski avtomobilski industriji. Skupina Renault ima že precej bogate izkušnje na tem področju, še najbolj na račun udeležbe v formuli 1, v kateri Renault sodeluje že od leta 1977, saj tam velja načelo neprestanega razvoja, preskušanja in uvajanja inovacij.

 

____

O Skupini Renault

Skupina Renault avtomobile izdeluje že od leta 1898. Zdaj je to mednarodna skupina, ki posluje v 134 državah, in je leta 2018 skupno prodala 3,9 milijona vozil. Danes ima po svetu več kot 180.000 zaposlenih, 36 proizvodnih obratov in 12.700 prodajnih mest.

Skupina se ob sprejemanju velikih tehnoloških izzivov prihodnosti in izvajanju svoje strategije donosne rasti osredotoča na svoj mednarodni razvoj. Pri tem stavi na komplementarnost svojih petih znamk (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine in LADA), na električna vozila ter edinstveno zvezo z Nissanom in Mitsubishi Motors. Za Renault je avtomobilski šport vektor inovacij, ugleda in prepoznavnosti znamke, zato je v njem aktivno udeležen tudi z lastnim moštvom formule 1.

 

O Skupini La Poste Group

Skupina La Poste je delniška družba, ki je 100-odstotno v javni lasti, organizirana pa je v pet vej: Storitve-Pošta-Paketi, La Banque Postale, mreža La Poste, GeoPost in digitalne storitve. Skupina posluje v 44 državah in na 4 celinah. La Poste ima s 17.000 prodajnimi mesti največje komercialno omrežje v Franciji, ki vsak dan sprejme 1,3 milijona strank. La Poste letno dostavi 23,3 milijarde pošiljk (pisem, oglasnih tiskovin in paketov) po vsem svetu, 6 dni na leto letno. V letu 2018 je imela Skupina za 24,7 milijarde evrov prihodkov (27 odstotkov izven Francije) in več kot 251.000 zaposlenih. S strateškim načrtom “La Poste 2020: osvojiti prihodnost” si je Skupina La Poste postavila ambiciozen cilj pospešenega razvoja z osvajanjem novih območij. Z ambicijo, da postane vodilno podjetje za lokalne storitve s človeškim obrazom, dosegljiva vsakomur, povsod in vsak dan, je La Poste zavezana, da ljudem olajšuje vsakdanjik.

 

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)