Novi Renault Clio: nova generacija ikonskega modela

Renault predstavlja Novi Clio, peto generacijo ikonskega avtomobila, ki je že dosegel 15 milijonov prodanih primerkov. Od prve predstavitve leta 1990 je Clio postal najbolje prodajani model Skupine Renault na svetu. Clio je bil večkrat najbolj priljubljeni avtomobil v Franciji kot katerikoli drug model, od leta 2013 pa je tudi vodilni avtomobil segmenta B v Evropi. Od leta 2012 do 2018 je bila prodaja Clia večja kot leto prej, kar je izjemen prodajni dosežek.

All_New_Renault_Clio_Intens_1

Bolj moderen in bolj atletski Novi Clio ima gensko zasnovo, ki je zaslužna za skoraj 30 let uspehov tega modela. Tako nadgrajuje odlike vsake od predhodnih štirih generacij in začenja novo, težko pričakovano poglavje te sijajne sage.

  • Od Clia I velja, da “ima vse, kar imajo veliki”. Enako kot leta 1990 predstavljeni prvi Clio ima tudi Novi Clio tehnologije avtomobilov višjega razreda, kot sta Mégane in Espace.
  • Od Clia II prevzema zelo visoka merila za prostornost in udobje.
  • Enako kot Clio III prinaša novo dobo na področju zaznavne kakovosti.
  • Po Cliu IV pa povzema močno izrazno oblikovanje, ki je dalo navdih za celotno ponudbo Renaulta in je znamki dalo prepoznaven pečat.

Po dvojnem načelu »evolucija + revolucija« zasnovani Novi Clio pravila postavlja na novo, saj ima bolj zrelo zunanjo podobo, v notranjosti pa je doživel temeljito preobrazbo. Bolj izklesane poteze in odločnejši prednji del Novemu Cliu zagotavljajo vitalnost in modernost, ob tem pa je prepoznaven že na prvi pogled, čeprav je 100 odstotkov njegovih delov povsem novih. Znotraj je revolucija zasnove več kot očitna. Povsem na novo zasnovan potniški prostor se navdihuje pri avtomobilih višjega segmenta tako pri zaznavni kakovosti kot pri ponujenih tehnologijah. Slednje so namenjene vsem uporabnikom, saj jim zagotavljajo poenostavitev vsakdanje rabe in življenja na poteh.

Clio pete generacije je za nas zelo pomemben, saj je najbolje prodajan model v svojem segmentu in drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, vseh razredov skupaj. Clio je ikona in najnovejši ima vse najboljše od prejšnjih generacij. Zunanja oblika Clia 4 je naše kupce očarala in jih zapeljuje še dandanes. Zaradi tega smo se odločili, da to gensko zasnovo obdržimo, v novem modelu pa ji dodamo nekaj več modernosti in elegantnosti. V notranjosti je preobrazba temeljita z opazno izboljšano zaznavno kakovostjo, večjo dovršenostjo in močno prisotno tehnologijo. To je najboljši Clio doslej.

Laurens van den Acker, direktor za industrijsko oblikovanje Skupine Renault

 

PREBERITE VEČ >

 

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečno: 4,50 od 5)