Prenovljeni KADJAR: naslednja stopnja privlačnega videza in udobja

Od predstavitve leta 2015 si je Renault Kadjar pridobil pomembno mesto v segmentu kompaktnih SUV vozil. Njegov videz, dinamične značilnosti in udobje so privabili številne kupce. Obenem je Kadjar izkoristil znanje partnerskega Nissana in ponudil zmogljiv štirikolesni pogon ter z njim sposobnost vožnje po slabšem terenu.

Prenovljeni Kadjar prinaša napredek na vseh področjih. Ob spoštovanju tradicionalnih pravil oblikovanja SUV vozil ima bolj privlačen videz s še bolj dinamičnimi potezami.

Prenovljeni Kadjar še več pozornosti posveča udobju, kakovosti in ergonomiji. Notranjost je bila nadgrajena tako, da zagotavlja še bolj uživaško vsakodnevno vozniško izkušnjo.

Nenazadnje, prenovljeni Kadjar prinaša prenovljeno in energetsko še bolj učinkovito ponudbo bencinskih in dizelskih motorjev za večji užitek v vožnji.

2018 - Nouveau Renault KADJAR

 

Od predstavitve v letu  2015 je Kadjar eden od ključnih avtomobilov v ponudbi Renaulta.  Je globalni model, ki ga je izbralo že več kot 450.000 kupcev v več kot petdesetih državah.  Novi Kadjar bo ta položaj utrdil s še modernejšim dizajnom, izboljšanim udobjem in boljšo zaznano kakovostjo. Istočasno bo še naprej temeljil na ponudbi štirikolesnega pogona, saj je to njegova razlikovalna prednost na trgu.

Olivier Tschanhenz, Deputy Marketing Director

 

Zunanji videz

Raziskave so potrdile, da je zunanji videz glavni razlog kupcev, da so izbrali Renault Kadjar. Linije prenovljenega Kadjarja so zato še bolj elegantne, tekoče in prečiščene.

Novi svetlobni podpis

Spredaj se prenovljeni Kadjar ponaša z za Renault značilnim svetlobnim podpisom v obliki črke C. Še bolj ga zdaj poudarja z LED smerniki, integriranimi v dnevne luči. Tudi luči za meglo imajo sedaj LED tehnologijo “Pure Vision”  (standardno od opreme Intens naprej). Poraba luči je tako kar šestkrat nižja od porabe halogenskih žarnic. Luči za meglo so zdaj pravokotne in poudarjajo “pojdi kamorkoli” stil Kadjarja. Na zadku imajo ob lučeh tudi smerniki tehnologijo LED.  Vzvratna luč in luč za meglo sta zdaj manjši in vgrajeni v odbijač.

Močnejša vizualna identiteta

Oblikovalci so predelali sprednji in zadnji del Kadjarja in mu nadeli še opaznejšo podobo. Maska je širša in ima kromirane vsadke. Odbijači so pridobili še nekaj več stila. Bogatejše opremske različice se ponašajo tudi z novo anteno v obliki plavuti morskega psa. Novi Kadjar bo na voljo s 17- in 19-palčnimi platišči in s tremi novimi posebnimi barvami – zeleno, modro in sivo.

 

Notranjost in zaznavna kakovost

 Že od samega začetka je Kadjar največ pozornosti namenjal udobju voznika in potnikov.

Novi, bolj eleganten zaslon multimedijske naprave

Sredinski del armaturne plošče ima nov zaslon multimedijske naprave z večjo svetilnostjo in boljšo občutljivostjo na dotike. Z njim upravljate sistem R-LINK 2.

Upravljanje klimatske naprave prek modernejšega vmesnika

Nova nadzorna plošča z gumbi za upravljanje avtomatske klimatske naprave ima moderen ergonomski dizajn s prikazovalniki temperature in nastavitev zračenja, ki so nameščeni na sredini treh okroglih vrtljivih gumbov. Jasno in intuitivno.

Nadaljnje izboljšave kakovosti

Podrobnosti, kot so ročaji vrat, sredinska konzola, gumbi … dokazujejo skrb za kakovost notranjosti vozila. Prenovljeni sedeži imajo peno dvojne gostote za še več udobja in preprečevanje utrujenosti na daljših poteh. Čvrstejše stranske opore pa zagotavljajo boljši oprijem telesa. Prilagodljiv sredinski naslov ustreza različnim postavam. Novi zračniki v drugi vrsti zagotavljajo izboljšan nadzor zraka za potnike.

 

Motorji: izboljšave pri energetski učinkovitosti  in zmogljivostih

Prenovljeni Kadjar prevzema novo generacijo Renaultovih motorjev. Spoštujoč najnovejše okoljske standarde vsebujejo tako bencinski kot dizelski motorji najnovejše rešitve za nadzor izpustov. Ob nižji porabi zagotavljajo novi motorji boljše zmogljivosti in vozniške užitke.

Bencin: moderni motor 1.3 TCe FAP

Prenovljeni Kadjar bo ponudil novi motor 1.3 TCe, ki smo ga prvič spoznali v Scénicu, kasneje pa bo ponujen tudi v modelih Captur in Mégane. Motor je bil razvit v zvezi Renault – Nissan ter ob sodelovanju Daimlerja. Motor razveseljuje že od nizkih obratov naprej, opremljen pa je tudi s filtrom trdih delcev (FAP). TCe FAP motor bo na voljo v štirih različicah: TCe 140 FAP, TCe 140  FAP EDC, TCe 160 FAP in TCe 160 FAP EDC.

Dizel: več moči, več voznih užitkov, manj emisij

Prenovljeni Kadjar bo ponujal tudi prenovljene dizelske motorje s sistemom selektivne katalitske redukcije (SCR), ki je trenutno najbolj učinkovita rešitev za zmanjševanje dušikovih oksidov. Novi motorji bodo nosili ime “Blue dCi”:

  • Blue dCi 115 v primerjavi s predhodnikom ponuja nekaj več moči in navora (+ 5KM, + 10 Nm). Na voljo bo z ročnim in avtomatskim menjalnikom.
  • Blue dCi 150 bo prinesel najmočnejši dizelski motor do sedaj na Kadjarju. Opremljen z ročnim menjalnikom bo na voljo v kombinaciji z dvo- ali štirikolesnim pogonom.

 

Štirikolesni pogon – doma na cesti in izven nje

Štirikolesni pogon je Kadjar prevzel od strokovnjakov znamke Nissan. S tem zagotavlja zanesljiv oprijem na spolzkih podlagah, nestresno vožnjo v smučarska središča itd. Štirikolesni pogon ponuja tri možnosti:

  • 2WD: pogon se prenaša samo na prednji kolesi, s čimer je zagotovljena nižja poraba.
  • Auto: elektronika samodejno razdeljuje navor med sprednjo in zadnjo os. Do 50% navora se lahko prenese na zadnji kolesi.
  • Lock: pogon se stalno prenaša na vsa štiri kolesa v razmerju 50/50. Ker je ta možnost namenjena zgolj slabim podlagam, deluje do hitrosti 40 km/h.

Terenske zmogljivosti

Z velikodušno oddaljenostjo od tal (200 mm), se lahko Kadjar brez težav spoprime tudi z neutrjeno podlago. Vstopni kot (17°) in izstopni kot (25°) prav tako omogočata vožnjo po slabih poteh.

Extended Grip za verzije s sprednjim pogonom

Ob samo sprednjem pogonu lahko kupec izbere verzijo s sistemom Extended Grip. V kombinaciji z ustreznimi gumami (z oznako “mud and snow”) ta rešitev izboljša oprijem za lažjo vožnjo na blatni ali zasneženi podlagi.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (8 ocen, povprečno: 3,75 od 5)