Renault Talisman v novi različici S-Edition

Renault Talisman kaže svoje mišice v novi različici S-Edition, ki zmore največ športnosti in moči doslej.

  • Ponudba modela Renault Talisman je razširjena z novo ekskluzivno in polnokrvno različico S-Edition, ki je prva dobila novi bencinski motor 1,8 TCe 225.
  • Športna notranjost prevladujoče črne barve z rdečimi okrasnimi šivi je osredotočena na udobje.
  • Paket 4Control z elektronsko krmiljenimi blažilniki in novimi 19-palčnimi aluminijastimi platišči je del serijske opreme.
  • V Evropi bo na voljo od septembra 2018.

2018 - Renault TALISMAN S-EDITION

Renault Talisman je, zahvaljujoč svoji prefinjeni in elegantni obliki, vzorni legi na cesti, udobnosti in zmogljivostim, kaj hitro postal eden najbolj cenjenih potovalnih avtov na trgu. Na letošnji avtomobilski razstavi v Ženevi se vrača pod žaromete v novi, še bolj športni različici, kot posebna serija Talisman S-Edition.

Talisman S-Edition izhaja iz že sicer zelo bogatega paketa opreme Intens (ki vključuje paket pomagal za vožnjo ADAS in Vision System, Multi-Sense, masažne sedeže itd.), k čemur dodaja športno podobo z ekskluzivnimi dodatki in serijski paket 4Control z elektronsko krmiljenimi blažilniki za brezhibno obvladano vozno udobje.

Eleganten in ekskluziven zunanji videz različice S-Edition lepo dopolnjujejo črna lita 19-palčna platišča Alizarine in dodatno zatemnjena stekla zadaj za več zasebnosti. Ta različica ima tudi žaromete z izključno svetilnimi diodami Pure Vision, reliefne kromaste obloge pragov, oznake S-Edition na blatnikih in ohišji zunanjih ogledal zvezdno črne barve. Prefinjenost je tako bolj kot kdajkoli globoko vtisnjena v značaj tega avtomobila.

V notranjosti je tudi Talisman S-Edition elegantno zadržan kljub tako izrazito športnim dodatkom, kot so v črno usnje z rdečimi okrasnimi šivi odeti sedeži in armaturna plošča ter usklajena usnjena prevleka volana, manšeta prestavne ročice in vstavki na oblogah vrat. Preproge sivo-rdeče barvne kombinacije imajo izvezeno oznako S-Edition, stopalke so aluminijaste, videz aluminija pa imajo tudi razni okrasni elementi. Črna obloga stropa še dodatno poudarja športnost in prestižnost avtomobila. Razkošno odmerjen prostor za potnike, inovativne tehnologije in zelo kakovostna končna obdelava ostajajo ključni pojmi tudi za različico Talisman S-Edition.

Talisman je bil doslej na voljo s širokim naborom dizelskih motorjev, zdaj pa ga je možno dobiti tudi z novim bencinskim motorjem TCe 225 v kombinaciji s samodejnim sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko EDC. Novi motor zagotavlja izrazit užitek v vožnji, saj z največjo močjo 225 KM (165 kW) in največjim navorom 300 Nm ponuja vzorno odzivnost in odločno pospeševanje.

Talisman S-Edition bo v Evropi naprodaj od septembra 2018 in bo glede na trg na voljo tudi z drugimi motorji. Cene bodo objavljene kasneje. V Ženevi razstavljena različica Talisman S-Edition Grandtour bo na ogled do 18. marca.

Z različico S-Edition je v ponudbo modela Talisman dodano nekaj športnosti, kakršno so pričakovali naši kupci v tem razredu. Novi 1,8-litrski motor z močjo 225 KM ponuja zmes  moči in uglajenosti, s katero zagotavlja še več užitkov v vožnji,” je dejala Sandra Gomez, direktorica programa segmenta D.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (8 ocen, povprečno: 4,38 od 5)