Avtomobilska razstava v Ženevi 2018: Renault predstavlja nov koncept urbane mobilnosti in novi rod motorjev uvaja v prenovljeno ponudbo modelov

  • Svetovna premiera študije Renault EZ-GO odpira pogled na prihodnjo deljeno mobilnost v urbanem okolju.
  • Novi elektromotor R110 za letnik 20018 modela Renault ZOE, ki je najbolje prodajano električno vozilo v Evropi.
  • Novi bencinski motor 1,3 Energy TCe v modelih Renault Captur in Renault Scénic.
  • Renault Talisman z novo različico S-edition in z bencinskim motorjem Energy TCe 225 prinaša nov slog.

R-DAM_902704

Ženeva, 6. marec 2018 – Renault nadaljuje proslavljanje 120. obletnice delovanja za olajšanje vsakdanjika svojih strank in v središče svojega zastavnega prostora v Ženevi letos postavlja užitek v vožnji in nov elektromotor za ZOE in nove motorje za modele Captur, Scénic in Talisman.

Kot svetovno premiero pa je Renault svojo študijo mestne mobilnosti EZ-GO na svojem razstavnem prostoru v dvorani 4 razkril v torek 6. marca ob 9.00 uri med konferenco za novinarje, katere neposreden prenos je bilo možno gledati na spletni strani www.group.renault.com.

ZOE letnik 2018 in novi elektromotor R110

Letnik 2018 modela ZOE, najbolje prodajanega električnega vozila v Evropi, ima nov elektromotor R110 z največjo močjo 80 kW, ki tako ponuja še več moči in še več užitka v vožnji. Elektromotor R110 ima ob enakih merah in teži kot njegov predhodnik z oznako R90 za 12 kW več moči. Ta vozniku zagotavlja boljše pospeševanje na hitrih in avtocestah, saj za pospeševanje od hitrosti 80 do 120 km/h rabi skoraj dve sekundi manj.

ZOE letnik 2018 je tudi bolj povezljiv, saj je združljiv s funkcijo Android Auto, poleg tega pa ima še elegantno novo temno kovinsko barvo karoserije: borovničevo vijolično.

Novi bencinski motor 1,3 Energy TCe

Renault je razkril z novim bencinskim motorjem 1,3 Energy TCe opremljena modela Renault Scénic in Renault Captur. Nedavno predstavljeni motor novega rodu je plod skupnega razvoja Zveze in njenega partnerja Daimlerja. Izpolnjuje najstrožje standarde kakovosti obeh partnerjev in ponuja širše območje uporabne moči kot predhodnik, več navora (še zlasti pri nižjih vrtljajih), manjši izpust CO2 in manjšo porabo goriva.

Talisman S-Edition

Ponudba modela Renault Talisman je razširjena z novo različico S-Edition, ki je ne le ekskluzivna in bolj elegantna, ampak je tudi prva, ki je opremljena z novim bencinskim motorjem 1,8 TCe 225. Ta različica ima športno notranjost – črne barve z rdečimi okrasnimi šivi – in vso najnovejšo opremo. Prav tako ima že serijsko paket, ki vključuje sistem 4-Control in nova 19-palčna aluminijasta platišča. Talisman S-Edition bo v Evropi na voljo od septembra 2018.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečno: 5,00 od 5)