ZOE, najbolje prodajani električni avtomobil v Evropi, ima z novim elektromotorjem R110 večjo moč in ponuja še več užitka v vožnji

  • Renault uvaja nov elektromotor z močjo 80 kW, ki bo najprej na voljo v modelu ZOE.
  • Z novim elektromotorjem R110 bo ZOE še bolj živahen in vsestransko uporaben tudi izven naselij.
  • ZOE letnika 2018 ima tudi združljivost s funkcijo Android Auto in novo ekskluzivno karoserijsko barvo.

2018 - New R110 electric engine

Boulogne-Billancourt, 19. februar 2018 – Renault najavlja novi lasten elektromotor z oznako R110 in največjo močjo 80 kW, ki bo najprej na voljo v modelu ZOE. Ta najbolje prodajani električni avtomobil v Evropi bo z močnejšim pogonskim sklopom ponujal več živahnosti in užitka v vožnji. Elektromotor R110 je kljub za 12 kW (16 KM) večji moči enako velik in težek kot njegov predhodnik z oznako R90. Voznik bo z večjo prožnostjo pridobil boljše pospeške na hitrih cestah in avtocestah, saj za pospeševanje od hitrosti 80 do 120 km/h avto rabi skoraj 2 sekundi manj. Tako izboljšana zmožnost pospeševanja povečuje udobnost vožnje pri večji hitrosti in omogoča polnovredno izrabo velikega dosega modela ZOE. Novi elektromotor R110 ohranja dinamičnost svojega predhodnika R90 pri nizkih vrtljajih, saj največji navor 225 Nm zagotovi že v delčku sekunde. Zaradi tega je ZOE vedno poskočen tudi na mestnih ulicah.

Zahvaljujoč temu povečanju moči je ZOE še bolj odziven in vsestransko uporaben tudi izven naselij. Voznik tako lahko v polnosti uživa v prijetnosti vožnje z ZOE in njegovem dosegu, ki presega vse druge množične električne avtomobile na trgu,” je pojasnila Elisabeth Delval, pomočnica direktorja programa Renault ZOE.

R110 je plod strokovnega znanja Renaulta na področju električnega pogona.

Renault, vodilna znamka električnih vozil v Evropi, izpolnjuje svojo strategijo razvoja in izdelave lastnih električnih pogonskih sklopov ter potrjuje svoje strokovno znanje na tem področju. Novi elektromotor R110 je nadgradnja izvedenke R90 in povsem lasten Renaultov izdelek, proizveden v Franciji.

Zasnovali so ga inženirji iz Renaultovega Technocentra na jugozahodnem obrobju Pariza (departma Yvelines) in tovarne Cléon v Normandiji, kjer ga tudi izdelujejo. Samo dve leti trajajoči razvoj R110 je prinesel kombinacijo novosti na elektromotorju in krmilni elektroniki, ki omogočajo za 12 kW večjo moč ob enaki velikosti in teži. Poleg tega so ohranili izvrstno energijsko učinkovitost elektromotorja R90.

Z uvedbo R110 ima Renault v svoji ponudbi že pet izvedenk elektromotorja z največjo močjo 44 kW, 57 kW, 60 kW, 68 kW in 80 kW, s katerimi opremljajo štiri modele povsem električnih vozil: Renaultove Kangoo Z.E., Master Z.E. in ZOE ter za Daimler Smart Electric Drive.

Android Auto tudi v ZOE

Odslej bo naprava R-LINK Evolution v ZOE združljiva tudi s funkcijo Android Auto, ki vozniku omogoča enostaven prikaz aplikacij pametnega telefona z operacijskim sistemom Android na vgrajenem zaslonu te multimedijske naprave in uporabo spletnih aplikacij, ki so na voljo na Google Play.

Osvežen in bolj prefinjen videz

ZOE je z letnikom 2018 dobil tudi prefinjeno temno kovinsko karoserijsko barvo: borovničevo vijolično (Violet Blueberry). Za priljubljeni električni mestni avtomobil je ob najbogatejšem paketu opreme INTENS možno naročiti še poseben ekskluziven paket Violet Blueberry. Ta je na voljo samo za ZOE in vključuje temno borovničevo vijolično kovinsko barvo karoserije, v notranjosti pa vijolično barvo okrasne letve na armaturni plošči, obrobe zračnikov in vznožja prestavne ročice, pokrovov zvočnikov ter okrasnih šivov na sedežih.

ZOE z novim elektromotorjem R110, funkcijo Android Auto in borovničevo vijolično karoserijsko barvo prihaja v proizvodnjo julija 2018.

R110 bo prvi elektromotor znamke Renault, homologiran po protokolu WLTP

Novi elektromotor R110 bo homologiran po novem protokolu WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), s katerim se je v Evropi od 1. septembra 2017 začelo postopno nadomeščanje protokola NEDC. Novi protokol je strožji in je namenjen temu, da se homologirani podatki približajo tistim iz dejanske rabe vozil. Pri električnih vozilih meri doseg v kilometrih. Izvaja se ga v laboratoriju z dinamometrom, nov cikel preskusov je daljši in obsega več faz, večjo hitrost ter odločnejše pospeševanje. Homologiran doseg je tako manjši in bolj podoben tistemu v dejanski rabi. Ta sprememba postopka homologacije ne spreminja realnega dosega modela ZOE, ki znaša 300 km za vožnjo v mestnem in primestnem okolju.

Postopek homologacije elektromotorja R110 po WLTP še ni končan. Prve ocene na podlagi protokola WLTP (doseg približno 300 km) potrjujejo najavljen dejanski doseg.

ZOE je najbolje prodajano električno vozilo v Evropi

  • ZOE je bilo lani že tretje leto zapored najbolje prodajano električno vozilo v Evropi.*
  • V Franciji je bilo več kot vsako drugo električno vozilo ZOE.*
  • Doslej so v Renaultovi tovarni Flins skupno izdelali že skoraj 100.000 primerkov ZOE za prodajo po vsem svetu.
  • Prodaja modela ZOE je narasla prav vsako leto od začetka prodaje.*
  • V letu 2017 je prodaja ZOE znašala 44 odstotkov več kot leto prej.

*podatki na 31. december 2017

Tehnični podatki so na voljo na tej povezavi

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečno: 4,67 od 5)