Wings for Life: slovenska Passion4Life ekipa tretja največja in najboljša na svetu!

Podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je bilo že drugo leto zapored ponosni partner slovenskega dela globalnega dobrodelnega teka Wings for Life. Za člane ekipe »Passion4Life Renault Slovenija« je Renault za vsak pretečeni kilometer doniral še dodatni evro za raziskave, katerih cilj je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Motivacija je bila izjemna, saj je bila slovenska Passion4life ekipa po številu in pretečenih kilometrih tretja najboljša na svetu!

FAB_wof_2017__MPP1981

V nedeljo, 7. maja 2017, je na 25 trasah na 6 kontinentih potekal letošnji, četrti tek Wings for life. Več kot 155.000 prijavljenih tekačev je s svojo udeležbo zbiralo denar za neprofitno fundacijo Wings for Life, ki podpira raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače.

V Sloveniji se je na Kongresnem trgu v Ljubljani zbralo več kot 4.000 tekačev, ki so točno ob 13:00 stekli mimo zasledovalnega vozila Renault Kadjar. Ta je v vlogi premikajoče se ciljne črte, ki s prehitevanjem izloča tekmovalce iz tekmovanja, predstavljal edinstveni izziv teka. Na štartu je vozilo aktiviralo čipe v štartnih številkah tekačev, 30 minut pozneje pa je Renault Kadjar pričel loviti tekače z začetno hitrostjo 15 km/h in v rednih intervalih pospeševal, dokler ni prehitel še zadnjega tekača.

Najprej v toplem pomladnem vremenu, nato pa v dežju in celo toči  je v Ljubljani teklo staro in mlado. Resni in hitri tekači, nedeljski rekreativci, pa tudi tisti, ki so – zaradi dobrega namena – tekaške čevlje obuli prvič. Med vsemi je bilo še posebej dobro motiviranih in nasmejanih 445 tekačev Renaultove slovenske ekipe »Passion4life Renault Slovenija«. Ker so vedeli, da bodo z vsakim pretečenim kilometrom dodatno za pomoč prispevali še po en evro, so vsi po vrsti presegli samega sebe. Po izjemno srčnem teku in podrtih osebnih rekordih so, ko je zadnjega iz skupine prehitel zasledovalni Renault Kadjar, skupaj pretekli neverjetnih 7.164,69 kilometra! Da gre za izjemen uspeh Slovenije, priča tudi dejstvo, da je bila skupina »Passion4life Renault Slovenija« ne samo največja v Sloveniji, ampak tudi tretja največja skupina aktivnih tekačev na svetu, za povrh pa tudi tretja najuspešnejša skupina na svetu po skupnem številu pretečenih kilometrov! Slovenci smo ponovno dokazali, da smo tekaški narod!

 

Tekli smo za tiste, ki ne morejo

Vsak udeleženec teka je svojo celotno štartnino namenil neprofitni fundaciji Wings for Life, ki išče zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Dodatno pa je ekipa Passion4life Renault Slovenija, ki jo je ustanovil Renault Slovenija, s pretečenimi kilometri zbrala še za 7.164,69 eur donacij. Gre za 7.164,69 kilometrov tekačev, ki so – hvaležni za to, ker lahko tečejo – nabirali upanje za tiste, ki danes še ne morejo teči.

Podoben uspeh je dosegla tudi Renaultova hčerinska družba na Hrvaškem. Tam je ekipa »Passion4Life Renault Hrvatska« s 385 aktivnimi tekači postala četrta največja na svetu, s pretečenimi 5.106,35 kilometri pa postala peta najboljša ekipa na svetu po pretečeni razdalji in z dodatno donacijo 3.441,22 eur ena izmed najradodarnejših ekip na svetu, saj je za vsak pretečeni kilometer vsakega člana ekipe »Passion4Life Renault Hrvatska« Renault dodatno prispeval še 5 kun.

Renault je hvaležen vsem, ki so se v nedeljo priključili ekipama Passion4life v Sloveniji in na Hrvaškem in dosegli globalno odmeven rezultat. Že lani je ob ustanovitvi obeh ekip uspeh odmeval v sami centrali organizatorjev, letos pa je v obeh državah izjemen porast števila članov ekip dokazal, da iz lepih začetkov raste res čudovita, dolgotrajna zgodba: v Sloveniji je lani za ekipo Passion4Life teklo 241 ljudi, letos pa 445; na Hrvaškem je bilo lani v ekipi 251 oseb, letos pa 385.

Renault se ob tem iskreno zahvaljuje vsem srčnim tekačem ne samo za pretečene kilometre, ampak tudi za čudovito vzdušje, ki je nedeljo spremenilo v pravi praznik. Zatorej vsem tekačem velja – na svidenje na štartu tudi prihodnje leto!

 

 

Fotografije: Marko Pigac

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)