MEGANE in KADJAR prejela priznanja evropskih medijskih hiš in novinarjev

Renault Megane je prejel priznanje Zlati volan 2016 (Goldene Lenkrad) v kategoriji majhnih in kompaktnih avtomobilov. Priznanja Zlati volan podeljuje 21 evropskih izdaj založniške skupine Axel Springer Verlag, med katerimi izstopajo Auto Bild v Nemčiji, Auto Express v Veliki Britaniji in Auto Plus v Franciji.

Renault Megane je prejel tudi priznanje Najboljši družinski avtomobil (Best Family Car) škotske žirije za avto leta (Scottish Car of the Year 2016), ki je hkrati Renault Kadjar proglasila za najboljšega križanca (Best Crossover).

stefan-mueller

“Zelo smo veseli, da je Novi Megane osvojil priznanje Zlati volan. Renault zdaj ponuja najmlajšo paleto modelov v Evropi in Novi Megane je eden temeljnih modelov naše ofenzive z novimi izdelki. Nova generacija naših modelov navdušuje z elegantno in čustveno obliko in tudi z množico inovativnih funkcij in opreme. Cenjeno mednarodno priznanje Zlati volan je pomembna nagrada za naše delo in dokazuje, da je Novi Megane na trgih zelo cenjen,” je Stefan Müller, generalni direktor za učinkovitost poslovanja Skupine Renault dejal na uradni podelitvi priznanj v Berlinu.

O priznanjih Zlati volan odločajo bralke in bralci 21 evropskih avtomobilističnih izdaj skupaj z žirijo panožnih strokovnjakov, ki sodelujoče avtomobile preskušajo na posebni stezi. Četrti rod Renaulta Megane je bil posebno pohvaljen zaradi dinamične oblike in edinstvene ponudbe tehnologij, ki izhajajo iz višjega segmenta.

Priznanja Zlati volan podeljujejo od leta 1976, Renault pa je s skupno 11 prejetimi priznanji ena najbolj uspešnih sodelujočih znamk. Modela Renault, ki sta priznanje Zlati volan prejela v obdobju zadnjih nekaj let, sta kompaktni enoprostornik Scenic (2009) in Clio četrtega rodu (2012).

Renault Megane je prejel tudi priznanje za Najboljši družinski avtomobil v okviru izbora škotskega avta leta 2016, ob čemer je bil posebno pohvaljen zaradi oblike in številnih pripomočkov za vožnjo. V kategoriji najboljšega križanca je priznanje dobil Renault Kadjar, še posebno zaradi elegantne oblike, udobnosti in prostornosti.

“Paleta impresivnih novih modelov je znamki Renault omogočila, da se na Škotskem spet uveljavi kot pomemben akter. Konkurenca v segmentu križancev je bila zelo močna, a ima Renault Kadjar mnoge prednosti. Ima oblikovno prepoznavnost, dobro opremo vseh različic in idealne mere za potrebe kupcev avtomobilov tega segmenta,” je dejal Stephen Park, predsednik zveze škotskih avtomobilističnih novinarjev.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečno: 5,00 od 5)