Renault razkriva novi CLIO, svojo prodajno uspešnico v prenovljeni podobi

Renault je 26 let po predstavitvi prvega Clia in po več kot 13 milijonih prodanih primerkov po vsem svetu to svojo prodajno uspešnico prenovil in zdaj predstavlja novi Clio.

Novi Clio je še bolj zapeljivo privlačen zahvaljujoč svetlobnemu pečatu in žarometom s svetilnimi diodami Full LED Pure Vision ter novim oblikovnim elementom in opremi.

Novi Clio ponuja enega najobsežnejših naborov pogonskih sklopov na trgu.

Na slovenski trg prihaja jeseni 2016, od februarja 2017 dalje pa ga bodo izdelovali tudi v novomeškem Revozu.

 

Oblika: Novi CLIO izpolnjuje vse svoje obljube

Leta 2012 predstavljeni Clio četrtega rodu je bil prvi Renaultov model z novim oblikovnim slogom znamke. S prevzemom značilnega svetlobnega pečata žarometov s svetilnimi diodami Full LED in dnevnih luči v obliki črke C na določenih različicah novi Clio potrjuje svoj položaj oblikovne ikone Renaulta.

Na prednjem delu je preoblikovana maska, ki uokvirja velik Renaultov romb, in je v spodnjem delu razširjena, s čimer daje pridih modernosti. Zadaj je predrugačen spodnji del odbijača, ki zagotavlja večjo čvrstost. V ponudbo so dodane štiri nove karoserijske barve (intenzivno rdeča, titanovo siva, biserno bela in jekleno modra), prenovljena pa je tudi ponudba platišč in okrasnih pokrovov koles. Obogatena je ponudba dodatkov za prilaganje osebnemu okusu.

Novi Clio je deležen uporabe materialov, ki so znani iz Renaultovih avtomobilov višjih segmentov. Tako je prenovljena celotna ponudba prevlek, posebno pozornost pa so posvetili vidni in na otip zaznavni kakovosti zrnatih plastičnih površin. Kromasti dodatki so bolj zadržani, matirane površine in barve pa bolj prefinjene. Na kratko: novi Clio je postal bolj zrel in ponuja večjo skladnost med zapeljivostjo zunanjega videza in občutkom kakovosti v notranjosti.

 

Užitek v vožnji, povezljivost in živahnost za vse vrste potreb

Kombinacija 1,5-litrskega dizel motorja Energy dCi 110 in šeststopenjskega ročnega menjalnika bo obogatila ponudbo pogonskih sklopov novega Clia z močjo in energijsko učinkovitostjo. Novost v ponudbi je tudi kombinacija bencinskega motorja TCe 120 in šeststopenjskega ročnega menjalnika. Tako bo imel novi Clio eno najobširnejših palet pogonskih sklopov na trgu, saj bo na voljo z 11 kombinacijami motorja in menjalnika.

S ciljem zadovoljiti želje in potrebe vseh kupcev so za novi Clio na voljo tri različne povezljive multimedijske naprave; Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution in domiseln nov sistem R&Go, ki je na voljo v vseh različicah. Novi Clio je prvi Renaultov avtomobil segmenta B, ki bo za doplačilo na voljo z zvočnim sistemom visokega razreda Bose® Sound System za uživanje v izvrstnem zvoku.

Ne nazadnje je novi Clio bolj vsestranski in okreten tudi zahvaljujoč pripomočkom za vožnjo. Poleg sistema za pomoč pri parkiranju s senzorji zadaj ima novi Clio lahko (glede na različico) vgrajene tudi senzorje spredaj in kamero za vzvratno vožnjo. Bolje opremljene različice imajo lahko tudi napravo Easy Park Assist, ki vozniku omogoča, da izvedbo parkiranja prepusti napravi.

Novi Clio bo na cestah lahko videti v drugi polovici septembra.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (21 ocen, povprečno: 4,24 od 5)