Renaultova električna mobilnost prejela nagrado Prizma za najboljši program uvajanja sprememb

Podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je na 19. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi 14. aprila prejela nagrado Prizma. Za najboljši program upravljanja sprememb je strokovna žirija nagradila Renaultov demonstracijski projekt »Električna mobilnost v Sloveniji«.

prizma_1920x1280

Kako zagotoviti, da bo Slovenija postala »EV ready« – pripravljena na električna vozila? To je vprašanje, na katerega je v teoriji in praksi skušal odgovoriti projekt »Uvajanje električne mobilnosti v Sloveniji«.  Prek njega je družba Renault Nissan Slovenija želela pripraviti temelje za uspešen začetek prodaje električnih vozil znamke Renault v Sloveniji.

Renault ima v zahodni Evropi status vodilnega proizvajalca na področju razvoja električnih vozil. Ima dobre rešitve v obliki treh vozil, s katerimi pokriva najširši krog potreb električne mobilnosti v urbanih središčih (Twizy, Zoe in Kangoo Z.E.). Zato je v družbi Renault Nissan Slovenija, d.o.o., dolgo gorela tiha želja, da bi ta vozila lansirali tudi v Sloveniji.

Električni avtomobili predstavljajo povsem drugačno rešitev za trajnostno individualno mobilnost. Za okolje seveda največ storimo, če pri transportu uporabljamo lastne noge, kolo ter brezizpustna sredstva javnega prevoza (električni vlak, tramvaj ipd). Vendar pa, še posebej v Sloveniji, pogosto žal ne gre brez rešitev za individualno mobilnost. Tu je za trajnostno rešitev, ki ohranja naše okolje tudi za otroke, najbolj primerna rešitev električni avto.

Demonstracijski projekt je v osmih mesecih ustvaril ustrezne pogoje, da se je začetek prodaje električnih vozil v letu 2015 tudi v Sloveniji lahko spremenil v dobro zgodbo.

Prizma je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi PRSS od leta 2000 podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)