Renault je postal ponosni član Zelenega omrežja Slovenije

Zeleno omrežje (www.zelenoomrezje.si) združuje podjetja, lokalne skupnosti, izobraževalne institucije …, ki se zavedajo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti. Ponuja platformo za povezovanje in komuniciranje o okoljskih in trajnostnih projektih, rešitvah, inovacijah in dosežkih.

renault-logo

V Renaultu smo v Zelenem omrežju našli razumevajočega sogovornika pri naših prizadevanjih za hitrejši razvoj trajnostne mobilnosti v Sloveniji. Seveda so hoja, kolesarjenje in uporaba javnih prevoznih sredstev največ, kar lahko naredimo za čisti način potovanja. Pa vendar bo vedno obstajalo veliko situacij, ko našim potrebam po mobilnosti lahko zadosti le individualna mobilnost. Zato je Renault med največjimi svetovnimi razvijalci eletkrične mobilnosti. Vozila na 100% električni pogon so namreč prava rešitev za mobilnost po meri posameznika, brez hrupa in izpustov med vožnjo. Žal pa samo razvoj vozil ni dovolj za širši razmah trajnostne mobilnosti. Potrebna je infrastruktura, potrebno je stimulativno okolje, predvsem pa sprememba miselnosti. Zato smo z veseljem sprejeli vabilo v Zeleno omrežje, v krog ljudi, ki jim ni vseeno, kakšen svet bomo pustili svojim naslednikom.

Zeleno omrežje izpostavlja trajnostne in okoljske dosežke organizacij, njihove zelene izdelke in storitve ter odkriva njihove konkretne korake na poti k okoljsko in družbeno odgovornemu delovanju. Predstavlja most za povezovanje idej med izobraževalnimi inštitucijami in gospodarstvom, ki lahko s skupnim znanjem in delom prispevajo k uresničitvi marsikatere ideje, ki bi sicer ostala skrita.S tem Zeleno omrežje izpolnjuje svoje poslanstvo okoljskega povezovalca v Sloveniji.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečno: 5,00 od 5)