Renault Zoe bo otvoril GHD Gorjanci

V soboto, 21., in nedeljo, 22. junija, bo na cestah v okolici Novega mesta potekala gorska hitrostna dirka Gorjanci 2015. Progo, kjer bodo dva dneva hrumeli bencinski stroji, bo povsem v svojem stilu – neslišno -otvoril električni prvak Renault ZOE.

zoe-gorjanci

Po izjemno uspešno opravljeni vlogi taksija v Ljubljani čaka Renault Zoe ta konec tedna nov izziv. Načeloval bo hrumečim dirkalnikom na gorsko hitrostni dirki Gorjanci 2015.

Kot uradno vozilo organizatorjev bo Renault ZOE pred sleherno vožnjo treninga in uradne dirke zapeljal od starta do cilja po progi kot vodilni v koloni. Za njim bodo vozili vsi dirkalniki, sodelujoči na dirki. A Renault Zoe ne bo le »prehitel« vseh sodelujočih na dirki. Na zavojih hitre in atraktivne ceste, na kateri poteka gorsko hitrostna dirka Gorjanci, bo dokazal, da je električen avtomobil dinamičen, vodljiv in zgledno zmogljiv. Vozniku namreč z zalogo »električnih konjev«, še toliko bolj pa s prepričljivim navorom od najmanjših vrtljajev motorja dalje, Renault Zoe zagotavlja izredno veliko užitka za volanom.

K celostni energetski učinkovitosti vozila prispevajo svoje tudi zaradi baterij nizko težišče, natančen in odziven volan ter dodelano podvozje. Tudi zato Renault Zoe posebej uspešno in prepričljivo udejanja novi slogan znamke Renault – Passion for life oziroma strast do življenja. Z njim je možno strastno voziti ob sočasnem odgovornem odnosu do življenja vseh na planetu Zemlja.

Poleg Renaulta Zoe, ki ga bodo gledalci gledali na sami progi,  bo obiskovalcem na ogled postavljena celotna ponudba Renault Z.E. tudi ob progi. Ob Renaultu Kangoo Z.E. bo z dirkaškim dogajanjem zaradi svojega porekla posebej povezan Renault Twizy. Dvosedežnega posebneža s slovenskim pogonskim motorjem so namreč razvili v Renault Sport. S tem je bilo dokazano, da sodobno električno mobilnost in dirkaško tehnologijo povezuje marsikaj. Še posebej znanje, ki na eni strani izrablja sleherni elektron, na drugi pa iz vsake kaplje goriva želi iztisniti, kar se največ da. Kako zelo učinkovit in zmogljiv je pogonski motor malega dvoseda, ki je nastal na osnovi slovenskega znanja in slovenskih industrijskih kompetenc, so strokovnjaki Renault Sport preizkušali na isti preizkuševalni mizi, kjer preizkušajo pogonske motorje vrhunske formule ena.

Vrhunsko znanje in tehnologija letos na GHD Gorjanci ne bosta prisotna le na progi, marveč tudi ob njej –  z inovativnim vozilom urbane mobilnosti prihodnosti.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)