Naslednja stopnja v dizajnu: novi Renault Espace

Tančica počasi pada z novega vozila Renault Espace in družinam prijazen enoprostorec se predstavlja v vsej svoji veličini. Bruno Saint-Jalmes pravi: “Dizajn uteleša dinamiko, eleganco in moč”. Francoz ve, o čem govori. Od začetka leta 2014 je vodja oddelka za dizajn pri proizvajalcu letal Airbus. Pred tem je sodeloval pri oblikovanju notranjosti luksuznega letala na dolge razdalje A380 in razvoju znamenitega nosu letala A350. Saint-Jalmes je tako vajen presežkov. Tudi novi Espace se je izkazal za izjemno in posebej elegantno novost. Letalski strokovnjak je navdušen: “To so povsem nove oblike, to je naslednji korak v zgodovini razvoja modela Espace.”

nov-dizajn-news

“Zasnova je zelo podobna aerodinamičnemu profilu letala. Še posebej so mi všeč vdelane S-oblike. Zaradi njih ima vozilo tekoče linije in hrbtenico,” ugotavlja profesionalni oblikovalec. “Vozilo ima številne privlačne elemente, subtilni kromirani elementi pa poosebljajo francosko visoko modo.” Družinski enoprostorec Espace združuje izjemno kakovosten dizajn z uporabnostjo in edinstveno prostornostjo.

 

Udoben kot letalo na dolge razdalje: notranjost novega vozila Espace

“Zunanji in notranji dizajn se izredno dobro skladata. Značaj in obraz nedvomno izražata znamko Renault,” pravi Saint-Jalmes. Poleg tega pa strokovnjak na področju oblikovanja poudarja tudi udoben položaj za sedenje v novem vozilu Renault Espace. “Je kombinacija športnega terenca in osebnega vozila – povsem nov izdelek.”

Pogled v notranjost: zahvaljujoč ogromni stekleni panoramski strehi novi enoprostorec podjetja Renault potnike razvaja s svetlo notranjostjo. “Nekateri elementi v voznikovi kabini me zelo spominjajo na letalo,” pravi vodja oddelka za dizajn pri podjetju Airbus, ki je še posebej navdušen nad osrednjo konzolo. “Integracija zaslona ni lahka naloga. Pri novem vozilu Espace pa se je podjetje Renault še posebej izkazalo. Konzola je kot ulita.“ S čim vas lahko novi Renault Espace še preseneti? Oglejte si video in izvedeli boste …

Vir: http://www.renault.de/renault-welt/renault-modelle/modellnews/designstufe-renault-espace/

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)