Avtomobilska razstava v Ženevi 2015

Renault Kadjar, ki je bil razkrit 2. februarja letos, se na avtomobilski razstavi v Ženevi predstavlja v celoti.

Ob tej priložnosti si je možno podrobno ogledati notranjost avtomobila, predstavljeni pa sta tudi posebni različici X-Mod in Bose®. Kadjar se že zdaj postavlja kot posebno učinkovit križanec, saj se dve različici z dizelskim motorjem z izpustom 99 g CO2/km  uvrščata v sam vrh segmenta.

kadjar

Ta kompakten križanec je z novatorskim pristopom in posebno privlačnostjo nov izziv uveljavljenim merilom.

Renault z modelom Kadjar širi svojo ponudbo križancev z modelom segmenta C, ki se uvršča med Captur in Koléos. V naglo rastočem tržnem segmentu bo Kadjar pripomogel k doseganju mednarodnih ambicij Renaulta.

Poleg tega bo Kadjar leta 2016 prvi Renaultov avtomobil, ki ga bodo izdelovali na Kitajskem. Tam je bilo lani skupno prodanih več kot 22 milijonov vozil, s čimer je bila Kitajska največji avtomobilski trg na svetu, tržni delež križancev pa je v letu 2014 znašal 26 odstotkov.

Na skupni konstrukcijski osnovi CMF C/D Zveze Renault-Nissan zasnovani Kadjar je deležen obilnega strokovnega znanja in izkušenj Zveze na področju križancev.

Kadjar z zglajenimi in atletskimi zunanjimi oblikovnimi potezami prinaša novo interpretacijo križanca. Njegova notranjost je zasnovana in oblikovana športno, zahvaljujoč uporabi kakovostnih materialov in skrbni obdelavi pa hkrati tudi prefinjeno.

Ob kakovostni izvedbi notranjosti in moderni opremi Kadjar z multimedijsko napravo R-Link 2 zagotavlja tudi povezljivost, z najnovejšimi pripomočki za vožnjo pa umirjeno sproščenost v vožnji.

Kadjar je na voljo s pogonom na prednji ali na vsa štiri kolesa in s tem vabi na pobeg od množic, obenem pa je tudi okreten v mestu zahvaljujoč kompaktnim meram (4,45 m dolžine in 1,84 m širine).

Z nizom motorjev družine Energy gnani Kadjar združuje prijetno vožnjo in majhno porabo goriva.

Prodaja Kadjarja bo v Evropi in številnih sredozemskih in afriških državah stekla v začetku poletja 2015.

Renault na svojem razstavnem prostoru v Ženevi predstavlja tudi nov elektromotor R 240, ki modelu ZOE zagotavlja večji doseg, Novi Espace, ki bo kmalu v prodaji, ter Clio R.S. 220 EDC Trophy, novo posebno serijo s podpisom Renault Sport.

Preberite več (PDF)

 

 

 

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)