Renault Twingo je mestni avto leta po izboru angleškega Top Gear

Slovenski Renault Twingo je dobil laskavi naziv »mestni avto leta 2014 « v decembrski izdaji svetovno znane angleške avtomobilistične revije Top Gear.

novi-twingo-mestni-avto-leta (1)

Renault Twingo je dokazal, da lahko dobre stvari pridejo zapakirane tudi v majhne »pakete«. Med super avtomobili, eksotičnimi primerki in pregrešno dragimi avtomobili si je izboril enakovredno mesto na piedestalu najboljših.

Sam Philip iz BBC Top Gear magazina je odločitev, da naziv najboljšega prejme Twingo, pojasnil takole: »To je mojstrsko delo »pakiranja«, oblikovanja velikega prostora znotraj zelo kratke medosne razdalje. Twinga je treba čislati zaradi tega, kar je: avto, ki opravlja posel mestnega avtomobila boljše kot katerikoli drugi avto«.

Zmagovalni mestni avto je že tretji rod Twinga, prihaja pa izključno iz domačega Revoza. Tako kot prvi Twingo tudi tretji rod znova piše nova pravila. Ker so inženirji motor in pogon skrili v zadek, je Twingo zunaj 10 cm krajši od predhodnika, znotraj pa neverjetnih 33 cm daljši! Sprednja kolesa se obračajo daleč vstran, zato ga bo vsakdo z lahkoto parkiral v še tako majhno nišo. Pa še opazni boste, saj je novi Twingo uspešno zmešal spomine na dobro staro »petko turbo« z obilico modernih barv in možnosti za personalizacijo.

 

Vir: http://www.topgear.com/uk/photos/top-gear-car-of-the-year-2014-12-03

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)