Renault Captur posebne omejene serije HELLY HANSEN: Naj se pustolovščina začne!

Renault se je povezal z znamko oblačil za šport in prosti čas Helly Hansen ob začetku prodaje prvega Renault Capturja s sistemom Extended Grip, ki zagotavlja optimalen oprijem pogonskih koles v vseh razmerah.

Captur posebne omejene serije Helly Hansen je na voljo z ekskluzivno dvobarvno kombinacijo rdeče Flamme karoserije s streho slonokoščene ali črne barve. Prav tako pa tudi notranjost krasijo elementi v rdeči barvi. Pustolovski videz tega kompaktnega križanca še poudarjajo zaščitni oblogi pod obema odbijačema in 17-palčna platišča iz lahke litine v črni barvi z diamantim leskom.

Renault Captur Helly Hansen je že serijsko opremljen z multimedijskim sistemom z zaslonom na dotik R-Link in nizom opreme za sproščeno in udobno vožnjo.

Izključno za to posebno serijo Capturja bo možno dobiti tudi usnjene prevleke, ki bodo na voljo ob doplačilu.

Captur posebne serije Helly Hansen bo možno naročiti z vsemi motorji, ki so na voljo v tem modelu. Prodaja posebne omejene serije Captur Helly Hansen bo v Sloveniji stekla z junijem.

hansen_news

Ponudba Capturja, prvega mestnega križanca znamke Renault, je obogatena s posebno serijo Helly Hansen, ki je bila pripravljena v sodelovanju s slovito norveško znamko oblačil za šport in prosti čas, ustanovljeno že leta 1877. Captur Helly Hansen ima še bolj izrazit pustolovski videz zaradi ekskluzivne ognjeno rdeče barve karoserije, zaščitnih oblog platinasto sive barve pod obema odbijačema in 17-palčnih platišč iz lahke litine v črni barvi z diamantim leskom. Na zgornjem robu prednjih blatnikov je nameščena značka HH, ki opominja na sodelovanje z znamko Helly Hansen.

Captur Helly Hansen je možno naročiti v petih dvobarvnih kombinacijah:
• Rdeča Flamme s streho črne ali slonokoščene barve,
• Črna Etoile s slonokoščeno streho,
• Siva Cassiopee s črno streho in
• Slonokoščena s črno streho.

 

S posebno serijo Helly Hansen Renault za Captur prvič ponuja usnjene prevleke sedežev, ki so na voljo za doplačilo. Notranjost je dodatno ozaljšana še z drugimi posebnimi dodatki, kot so rdeče obrobe na armaturni plošči, vstavek z vzorcem karbona na volanu, posebne obloge pragov in preprogi z napisom Helly Hansen pred prednjima sedežema.

 

Boljši oprijem za olajšanje vožnje v vsakovrstnih razmerah
Renault Captur Helly Hansen je serijsko opremljen s sistemom za optimizacijo oprijema pogonskih koles Extended Grip, ki je bil leta 2013 prvič vgrajen v Renault Scénic X-Mod.
Ta napreden nadzor oprijema je izpopolnjen sistem nadzora zdrsavanja pogonskih koles, ki omogoča optimalen in zanesljiv izkoristek oprijema v težkih voznih razmerah (v snegu, blatu, pesku ipd.).
S premikom vrtljivega gumba, ki je nameščen na osrednji konzoli, voznik lahko izbere želen način delovanja pomoči: “normalna cesta” (all roads), “mehka podlaga” (soft ground) ali “izkušen voznik” (expert). Način delovanja “normalna cesta” je vključen že samodejno, namenjen pa je vožnji po čvrstih voziščih (suhih, mokrih ali poledenelih). Deluje kot običajen sistem nadzora zdrsavanja pogonskih koles. Vklopi se samodejno pri hitrosti nad 40 km/h čeprav je bil pred tem ročno izbran drug način delovanja.
Z izbiro načina “mehka podlaga” voznik sistemu Extended Grip prepusti uravnavanje moči na pogonskih kolesih. V tem načinu sistem samodejno prilagaja navor motorja in delovanje zavor tako, da dopusti nekaj več spodrsavanja prednjih koles. Celoletne pnevmatike M+S (Mud + Snow) s tem lažje odstranijo blato ali pesek in najdejo podlago z boljšim oprijemom.
V načinu delovanja “izkušen voznik” voznik prevzame popoln nadzor nad navorom motorja in sam odreja pospeševanje po lastni presoji, sistemu pa prepusti optimiziranje delovanja zavor.
Sistem Extended Grip je vedno kombiniran s celoletnimi pnevmatikami M+S, katerih poseben vzorec tekalne površine zagotavlja učinkovitejše odstranjevanje blata, peska ali snega.
Poleg multimedijskega sistema z zaslonom na dotik R-Link je v Renault Captur posebne serije Helly Hansen vgrajena še naslednja oprema:
• samodejni vklop zasenčenih žarometov in brisalnikov,
• vzdolžno pomična zadnja klop, ki je deljiva v razmerju 1/3 – 2/3, možno jo je sklopiti v raven pod in ima vgrajene tri vzglavnike,
• samodejno klimatska naprava,
• 17-palčna platišča iz lahke litine v črni barvi z diamantim leskom s celoletnimi pnevmatikami M+S,
• električni pomik stranskih stekel spredaj in zadaj (impulzni pri vozniku),
• potovalni računalnik,
• dvostranska pralna obloga poda prtljažnika,
• prednji meglenki s funkcijo osvetlitve notranje strani ovinka,
• zaščitne obloge pod prednjim in zadnjim odbijačem,
• sistem za pomoč pri parkiranju zadaj, tudi v kombinaciji s kamero za vzvratno vožnjo (na voljo z doplačilom)
• žepa na hrbtiščih prednjih sedežev,
• odstranljivo korito med prednjima sedežema,
• regulator in omejevalnik hitrosti,
• električno nastavljivi in poklopljivi zunanji ogledali,
• posebni oblogi prednjih pragov,
• posebno oblazinjenje Helly Hansen v kombinaciji z delnim usnjem ali usnjenimi sedeži z ogrevanimi prednjimi sedeži (na voljo z doplačilom),
• protiblokirni zavorni sistem ABS s funkcijo pomoči pri zaviranju v sili EBD in sistem za nadzor stabilnosti ESC s funkcijo pomoči pri speljevanju navkreber,
• sistem Extended Grip,
• kartica Renault za prostoročno upravljanje,
• posebni preprogi Helly Hansen pred prednjima sedežema,
• izvlečni predal Easy Life,
• dodatno zatemnjena stekla zadaj,
• po višini in globini nastavljiv volan.
Vsi motorji iz redne ponudbe za Renault Captur so na voljo tudi za posebno serijo Helly Hansen: Energy TCe 90, TCe 120 s samodejnim menjalnikom EDC, in Energy dCi 90 z ročnim ali samodejnim menjalnikom EDC.
Prodaja posebne omejene serije Captur Helly Hansen bo v Sloveniji stekla z junijem.

O znamki Helly Hansen
Začetek te norveške znamke sicer sega že v leto 1877, a Helly Hansen še dandanes varuje poklicne uporabnike in jim omogoča delo in preživetje na oceanih in v gorah širom po svetu. Njihova oblačila, ki nastajajo v mešanici skandinavskega oblikovanja in izkušenj z življenjem v najbolj neusmiljenih okoljih na zemlji, poklicnim uporabnikom pomagajo s samozavestjo, ki jo potrebujejo ob soočenju z močjo narave in pri opravljanju svojega dela. Znamka je že pred 130 leti iznašla prve nepremočljive mehke tkanine, v šestdesetih letih prejšnjega stoletja ustvarila prve flis tkanine in v sedemdesetih letih predstavila prvo spodnje perilo iz tehničnih tkanin s tehnologijo Lifa®. Danes je Helly Hansen uradni partner za dobavo uniformiranih oblačil 60 smučiščem in gorskim vodniškim službam, opremil pa je več kot 33 tisoč poklicnih gornikov. Izdelke znamke Helly Hansen danes prodajajo v več kot 40 državah.
Več informacij o znamki Helly Hansen in njenih najnovejših izdelkih najdete na njihovi spletni straniwww.hellyhansen.com.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)