Novi Mégane R.S. 275 TROPHY: Močan in Ekskluziven

Renault Sport nadaljuje tradicijo ekskluzivnih športnih različic z novo posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy.

  • Bencinski 2-litrski motor R.S. ima moč povečano na 275 KM, ponujen pa je v paketu s poudarjeno športnim podvozjem Cup.
  • Nova skrajno športna oprema je bila razvita v sodelovanju s prestižnimi partnerji in obsega izpušni sistem Akrapovič, blažilnike Öhlins in pnevmatike Michelin.
  • Mégane R.S. 275 Trophy bo na voljo samo v približno dvajsetih državah na petih celinah: Avstraliji, Združenem kraljestvu, Maleziji, Nemčiji, Južnoafriški republiki, itn. V Sloveniji bo avto na prodaj od začetka julija.

trophy_news

Najbolj športen Mégane je bil ob nedavni oblikovni prenovi deležen tehničnih izboljšav in po meri ukrojenim videzom. Mégane R.S. 275 Trophy je najnovejša iz niza posebnih serij tega modela, v katerem so se zvrstili Trophy (leta 2011), Red Bull Racing RB7 (2012) in Red Bull Racing RB8 (2013).

Tehnične izboljšave za še bolj nabrušen čistokrven R.S.
Zaradi odličnega obvladovanja ceste in še bolj zaradi svojih odlik na stezi je bilo široko priznanopodvozje Cup z diferencialom z delno zaporo izbrano tudi za posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy.
Da bi kupci lahko še bolje izkoristili dinamične odlike avtomobila, so se inženirji Renault Sport temeljito posvetili motorju in iz njega iztisnili dodatnih 10 konjskih moči. Bencinski 2-litrski motor zdaj zmore 275 KM, največjo moč pa doseže pri 5.500 vrtljajih na minuto v prvih dveh prestavah. Ob tem motor 360 Nm navora dosega v širokem območju od 3.000 do 5.000 vrtljajev na minuto.
Kljub povečani moči motorja sta poraba goriva in izpust CO<sub>2</sub> še naprej obvladani, saj znašata 7,5 l/100 km1 oziroma 174 g/km.
Renault Sport in Akrapovič, izdelovalec referenčnih izpušnih sistemov za motocikle in zmogljive športne avtomobile, sta svoje sodelovanje konkretizirala s serijsko vgradnjo izpušnega sistema iz titana. S tem Mégane R.S. 275 Trophy ni pridobil le manjšo težo zaradi uporabe lahkega titana, ampak ima tudi čisto poseben, bolj hreščeč ton, ki bo zagotovo ugajal ljubiteljem avtomobilskega športa in športnih avtomobilov s prefinjenim posluhom.

Oprema z dirkaškim poreklom
Mégane R.S. 275 Trophy pomeni začetek sodelovanja s svetovno priznano znamko blažilnikov Öhlins. Ta posebna serija ima v ponudbi za doplačilo nastavljive blažilnike z jeklenimi vzmetmi Öhlins Road & Track. Ta tehnološka izboljšava, ki izhaja iz rabe v avtomobilskem športu in dirkalniku Mégane N4, vozniku omogoča, da enostavno kar sam prilagaja nastavitve blažilnikov.
Ljubitelji voženj po dirkališčih si za doplačilo lahko omislijo Mégane R.S. 275 Trophy s pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2. Za posebno serijo so strokovnjaki Michelina in Renault Sport razvili za prednji pogon prilagojeno konfiguracijo teh skrajno zmogljivih pnevmatik za prednji pogon.

Posebna serija z ekskluzivnim slogom tako zunaj kot znotraj
Nova podoba vključuje tudi nalepko Trophy na platinasto sivi aerodinamični lameli F1 pod masko. Stranici karoserije sta ozaljšani s posebnimi nalepkami Trophy, platinasto siva dekoracija spodnjega dela vrat pa ima vzorec kariraste zastave.
Oštevilčene zaščitne obloge pragov poudarjajo ekskluzivnost posebne serije. Enako kot prepoznaven nov ton motorja ima tudi izpušna cev iz ogljikovega kompozita podpis Akrapovič.
Za doplačilo so na voljo nova 19-palčna črna lita platišča Speedline Turini, kakršna so sicer v rabi na dirkalnih izvedenkah modela Mégane.
V notranjosti ima Mégane R.S. 275 Trophy školjkasta sedeža znamke Recaro s prevleko iz usnja in alkantare in rdečimi okrasnimi šivi. Z rdečimi šivi je okrašena tudi zadnja klop, na vzglavnikih pa je izvezen znak Renault Sport.
Med ostalimi detajli, s katerimi je ozaljšana notranjost, so z rdečimi šivi okrašena prevleka volana in manšeta ročne zavore iz alkantare ter glava prestavne ročice iz zamaka (zlitine cinka, aluminija, magnezija in bakra).

Večja moč motorja, iz avtomobilskega športa prevzete tehnološke novosti, prepoznavna športna drža … Renault Sport je s posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy pripravil avtomobil, ki bo nedvomno pritegnil ljubitelje ekskluzivnih športnih modelov.

A kaj, če to ni vse, kar jih lahko pritegne?
#UNDER8 … več o tem 16. junija na www.renaultsport.com

1Poraba je homologirana v skladu z veljavnimi predpisi.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)