Novi Trafic je razkrit

  • To poletje bo Renault prenovil model Trafic in s tem nadaljeval eno najlepših zgodb o uspehu, saj je od leta 1980 prodal že 1,6 milijona dostavnikov s tem imenom.
  • Ta praktičen in gospodaren “dostavnik življenja” bo imel na novo oblikovani notranjost in zunanjost, nove domiselne rešitve za poenostavitev delovnega vsakdanjika in nov nabor odzivnih in prožnih motorjev.
  • Dostavnik bo na voljo z novim motorjem 1,6 dCi, ki so ga razvili pri Renaultu, v različici z dvema turbo polnilnikoma pa bo porabil manj kot 6 litrov goriva na 100 km.
  • Novi Trafic bodo zdaj izdelovali v tovarni Sandouville, kar pomeni, da ima Renault v Franciji kar tri obrate, v katerih izdelujejo hišne modele, ki imajo vodilno mesto na evropskem trgu.

Leta 1980 predstavljeni Renault Trafic, ki je nasledil nič manj proslavljeni model Estafette, je doslej že presegel 1,6 milijona po vsem svetu prodanih primerkov. Sago o Traficu bo od leta 2014 nadaljeval popolnoma prenovljen model, ki ga bodo prodajali v približno 50 državah sveta.

Novi Trafic ima povsem novo zunanjo obliko.
Na prednjem delu je večji in bolj pokončno nameščen zaščitni znak, ki je značilen del nove oblikovne istovetnosti znamke Renault. Novi Trafic kaže odločno in dinamično podobo, razpotegnjena žarometa pa še poudarita njegovo izraznost. Linija bolj položnega vetrobranskega stekla ga jasno ločuje od pokrova motorja. Široka, vpadljiva odprtina za zajem zraka, ki je s širokim pasom v barvi karoserije razdeljena na zgornji in spodnji del, ustvarja vtis lahkotnosti. Zaradi napetih in izrazitih potez ima Novi Trafic tudi s strani znatno bolj dinamičen videz. Čvrstost in praktičnost, ki ju kupci pričakujejo pri tem vozilu, ohranja prednji odbijač, ki objema in ščiti tudi oba vogala karoserije.

Renault je za Novi Trafic izkoristil svoje dolgoletne in bogate izkušnje na področju lahkih gospodarskih vozil in razvil pristen dostavnik življenja, ki je moderen in udoben, vedno bolj učinkovito izpolnjuje potrebe poklicnih uporabnikov in tako prispeva k njihovi poslovni uspešnosti.

Novi Trafic je orodje po meri uporabnika zahvaljujoč veliki pestrosti ponudbe, ki obsega 270 izvedenk, dve višini in dve dolžini karoserije, različice furgon, dvojna kabina, kabina s ploščadjo in minibus, poleg tega pa še številne predelave in nadgradnje v izvedbi pooblaščenih partnerjev in programa Renault Tech.

Novi Trafic ponuja prožno in gospodarno vožnjo zahvaljujoč naboru novih motorjev z zmanjšano prostornino in prisilnim polnjenjem. Gre za različice najnovejšega rodu pri Renaultu razvitega motorja 1,6 dCi (R9M) z najsodobnejšo tehnologijo za zagotavljanje ugodne porabe goriva in prijetnih voznih lastnosti. V ponudbi sta dve različici tega motorja: z enojnim turbo polnilnikom s spremenljivo geometrijo lopatic, ki omogoča za več kot liter na 100 km manjšo porabo goriva, in z dvojnim turbo polnilnikom Twin-Turbo, ki s porabo seže pod 6 l/100 km1. Oba motorja zagotavljata odzivnost za odločno pospeševanje in večji navor pri nizkih vrtljajih za učinkovito speljevanje tudi s polno obremenjenim vozilom.

1 V skladu z veljavnimi predpisi homologirana poraba.

Novi Trafic je zanesljiv in čvrst, razvili pa so ga tehnični strokovnjaki Renaulta za lahka gospodarska vozila.Deležen je bil strokovnega znanja in izkušenj približno 1.800 moških in žensk iz tovarne Sandouville, ki je bila doslej specializirana za avtomobile višjega razreda. Zaradi preselitve proizvodnje Trafica v Francijo so tovarno Sandouville temeljito predelali, ta naložba pa je stala več kot 230 milijonov evrov.
Znamka Renault, že od leta 1998 vodilna v segmentu lahkih gospodarskih vozil v Evropi, ima zmogljiv in konkurenčen industrijski sistem s tremi obrati v Franciji, kjer sestavljajo vse modele tega segmenta: Kangoo v tovarni MCA v mestu Maubeuge (Nord-Pas-de-Calais), Master v tovarni SOVAB v mestu Batilly (Lorena) in odslej še Trafic v tovarni Sandouville (Zgornja Normandija).

 

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečno: 5,00 od 5)