Novi MEGANE R.S TROPHY-R: na Nürburgringu rekord najbolj zmogljivega modela iz Renaultove prodajne ponudbe doslej

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R je na 20,600 km dolgem krogu Nürburgring Nordschleife dosegel nov rekord razreda serijskih avtomobilov s pogonom na prednji kolesi (07’40”100), in čas 07’45”389 na uradnem celotnem  krogu, dolgem 20,832 km.  S tem MEGANE R.S. TROPHY-R nadaljuje 15-letno sago o strasti do izzivov in vrhunskih zmogljivosti, ki Renault Sport že let žene k nenehnim izboljšavam modela Megane R.S.

2019 - Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R : record au Nürburgring

  • V primerjavi z različico Megane R.S. Trophy ima Renault MEGANE R.S. TROPHY-R enak motor z največjo močjo 300 KM, za boljše zmogljivosti pa so zaslužni zmanjšana masa (za do 130 kg), prirejena aerodinamičnost in bolj radikalno uglašeno podvozje.
  • Renault MEGANE R.S. TROPHY-R bo naprodaj pred koncem leta 2019 kot posebna serija, ki bo omejena na nekaj sto primerkov.
  • Renault Sport je izkoristil partnersko sodelovanje z najbolj priznanimi specializiranimi podjetji na svojih področjih: Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins in Sabelt.

MEGANE R.S. TROPHY-R bo prvi javni nastop imel 24. maja v Monaku, ob robu letošnje dirke formule 1 za VN Monaka, ko ga bosta vozila dirkača moštva Renault F1 Team Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg.

V skladu s tradicijo Renault Sport MEGANE R.S. TROPHY-R nove generacije svojih zmogljivosti ne dolguje le moči motorja, saj je ta z močjo 300 KM enak kot v različici Megane R.S. Trophy, ki je bila na trg uvedena na začetku leta 2019. MEGANE R.S. TROPHY-R so razvili kot dirkalni avto v zelo kratkem času s posebno majhno ekipo ljudi, ki so delali na prožen način in se osredotočili na tri področja: maksimalno zmanjšanje teže (do 130 kg v primerjavi z Megane R.S. Trophy brez dodatne opreme), predelavo aerodinamike in bolj radikalno zasnovane obese.

Končen rezultat je osupljiv: 5. aprila 2019 je MEGANE R.S. TROPHY-R dosegel nov uradno potrjen rekord in referenčni čas serijskega avtomobila s prednjim pogonom na stari stezi Nordschleife Nürburgring, ki je svetovno znan poligon za preverjanje športnih zmogljivosti avtomobilov. Severni krog, ki je dolg 20,600 kilometra, je prevozil v času 07′ 40” 100, uradni celotni krog, dolg 20,832 kilometra, pa v času 07′ 45” 389.

Zgodba o Renaultu Megane R.S. in »Ringu« traja že več kot deset let. Začela se je leta 2008 s prvim rekordom v razredu serijskih avtomobilov s prednjim pogonom, ko je Megane R.S. R26.R krog prevozil v 8 minutah in 17 sekundah. Ta rekord je tri leta kasneje (2011) s časom 8′ 07” 97  potolkel Megane R.S. Trophy druge generacije, ki ga je vozil preskusno-razvojni voznik Laurent Hurgon. On je leta 2014 z različico Megane III R.S. Trophy R ta rekord prvikrat potisnil pod mejo 8 minut (7′ 54” 36). Hurgon je bil tudi voznik, ki je z najnovejšo generacijo MEGANE R.S. TROPHY-R dosegel najnovejši mejnik tega lova na rekorde, v katerem pridobitev vsake nove sekunde postaja vedno težje dosegljiva.

  • MEGANE R.S. TROPHY-R bo naprodaj pred koncem leta 2019 kot posebna serija, ki bo omejena na nekaj sto primerkov.

Dirkača moštva Renault F1 Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg bosta za volanom MEGANE R.S. TROPHY-R med njegovim prvim javnim nastopom, ki bo v petek, 24. maja, pred letošnjo dirko formule 1 za Veliko nagrado Monaka.

Renault Sport je imel podporo posebnih partnerjev: podjetja Akrapovič za izpušni sistem, Brembo za zavore, Bridgestone za pnevmatike, Öhlins za blažilnike in Sabelt za školjkaste športne sedeže.

 

Renault Sport ima tekmovanje že v genski zasnovi

Športni avtomobili, ki jih snujejo in razvijajo pri Renault Sport, so dediči 120-letnih izkušenj Renaulta na področju avtomobilskega športa in 40 let sodelovanja v svetovnem prvenstvu formule 1. Modeli Renault Sport so tako deležni tehnologij, ki so prevzete neposredno iz avtomobilskega športa in so plod tesnega sodelovanja med inženirji Renault Sport Cars in Renault Sport Racing. Renault Sport z duhom avtomobilskega športa in tekmovanj obogati vse svoje prireditve, kakršne so R.S. Days.

 

O Renaultu

Renault, prva francoska avtomobilska znamka na svetu, posluje v 134 državah, v katerih ima skoraj 12.000 prodajnih mest. Renault že 120 let olajšuje in poenostavlja vsakdanjik svojih kupcev. S čutnim in modernim oblikovanjem, vodilnim položajem na evropskem trgu električnih vozil in zavezanostjo avtomobilskemu športu jasno kaže, da je strast tista, ki znamko neprestano žene naprej.

 

Nordschleife: nov uraden krog za merjenje časov in rekordov

Do letošnjega leta je bila večina časov in rekordov zabeleženih na krogu dolžine 20,600 km. Od leta 2019 naprej je uradni krog , kot ga je določil Nürburgring, dolg 20,832 km.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečno: 5,00 od 5)