TWINGO GT: Slovenec, nabrušen za uživanje v vožnji

 

  • Tovarna Revoz predstavlja najzmogljivejšo verzijo novega Twinga.
  • S kombinacijo bencinskega motorja s 81 kW, ročnega menjalnika in pogona na zadnji kolesi Renault ponuja edinstven avtomobil v segmentu mestnih malčkov.
  • Twingo GT ima športen videz, ki ga je navdihnila oblikovalska študija Twin’Run.
  • Twingo GT bo prvič javno razstavljen od 23. do 26. junija na letošnji prireditvi Goodwood Festival of Speed v angleški grofiji West Sussex.
  •   

Več moči za povečanje užitka v vožnji

Novi Twingo, ki ga izdelujejo v novomeški tovarni Revoz, se odlikuje z edinstveno okretnostjo, kar je zasluga pogona na zadnji kolesi.

Nova različica Twingo GT je nabrušena za posebno uživanje v vožnji s pomočjo strokovnega znanja Renault Sport Cars in bencinskega motorja Energy TCe s prostornino 898 cm3, katerega največjo moč so povečali na 81 kW, največji navor pa na 170 Nm. To so dosegli s predelavo dovoda zraka ter prilagoditvijo računalniškega krmiljenja motorja in prestavnih razmerij. Twingo GT tako ponuja zelo živahno vožnjo ter lahkotno in živahno vrtenje motorja.

Za varno izkoriščanje tega povečanja zmogljivosti ima Twingo GT predelano tudi podvozje, ki ima spremenjene obese, poleg tega pa tudi prilagojene nastavitve delovanja sistema za nadzor stabilnosti ESP ter variabilnega volanskega servo sistema. Živahne vozne lastnosti in odziven volan zagotavljata natančno vodljivost in odlično lego na cesti. Twingo GT s temi značilnostmi vozniku ponuja dosegljivo uživanje za volanom.
 

Videz, ki ga je navdihnila oblikovalska študija Twin’Run

Twingo GT je takoj prepoznaven zaradi 17-palčnih platišč, bočne reže za zajem zraka, dveh izpušnih cevi in nove oranžne barve karoserije. Njegov športen videz je hkrati tudi namig na njegovo poreklo. Pravzaprav je oblikovalska študija Twin’Run napovedovala obliko serijskega Twinga III, različica GT pa je od te študije prevzela posebno obliko platišč in reliefni odtis profila NACA, ki je poklon obliki kril slovitega ameriškega letala. Poleg tega znižano podvozje in velika kolesa poskrbijo za vpadljivo skladno silhueto avtomobila.

Twingo GT je na voljo v štirih karoserijskih barvah: novi oranžni (Orange Piment), lunino sivi (Gris Lunaire), globinsko črni (Noir Profond) in ledeniško beli (Blanc Glacier). Za poudarek športnosti je notranjost ozaljšana z oranžnimi detajli, pragova vrat imata oblogo z napisom Renault Sport, stopalke so iz aluminija, glava prestavne ročice pa iz zlitine zamak.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (7 ocen, povprečno: 5,00 od 5)