Novi Renault GRAND SCENIC

Fluidna in elegantna oblika, s petimi ali sedmimi sedeži

Marca letos je Renault na avtomobilski razstavi v Ženevi razkril model Novi SCENIC, kompaktni enoprostornik osupljive oblike s proporci brez primere in edinstveno velikimi serijskimi platišči s premerom 20 palcev. Zdaj je za razkritje na vrsti Novi GRAND SCENIC, ki bo dopolnil ponudbo Novega SCENICA.

grand-scenic

Novi GRAND SCENIC je prvovrsten družinski avtomobil, ki ima lahko pet ali sedem sedežev, in se ponaša s svežim oblikovalskim pristopom, ki med drugim prinaša:

  • kromaste ali temno kovinsko sive dodatke, izklesane površine, dovršeno oblikovani stranici s proti zadku zelo poudarjeno bočno linijo, ki zagotavlja dinamično in elegantno silhueto,
  • serijska 20-palčna kolesa, ki so edinstvena v tem segmentu, dvobarvno karoserijo in skladno notranjo opremo, ki podarjata moderen značaj tega avtomobila.

Tradicionalna aduta Scénica, ki sta zelo zaslužna za njegov uspeh in sloves – prilagodljivost notranjega prostora in potovalno udobje – sta domišljena s ciljem, da še bolj kot kdajkoli izpolnita družinske potrebe. Sistem hitrega zlaganja sedežev One Touch omogoča samodejno zlaganje zadnjih sedežev, ki zagotovi raven pod prtljažnega prostora in olajša nalaganje. Novi GRAND SCENIC je za 24 cm daljši od Novega SCENICA in posledično ponuja tudi večji prtljažnik od njega: 718 dm3 (po VDA, s petimi sedeži), kar je za 222 dm3 (po VDA) več od Novega SCENICA.

Novi GRAND SCENIC je opremljen tudi s celovitim naborom pripomočkov za vožnjo, med katerimi je tudi aktivna pomoč pri zaviranju v sili (AEBS) z zaznavanjem pešcev, ki je že v serijski opremi – edinstveno v tem segmentu. Na seznamu so tudi tehnologije iz avtomobilov višjega segmenta, kot so sistem MULTI-SENSE, multimedijska tablica R-LINK 2 z velikim 8,7-palčnim zaslonom in barvni zaslon v višini oči. Ne nazadnje je četrti rod tega modela lahko gnan tudi z Renaultovim elektrificiranim dizelskim motorjem Hybrid Assist.

Novi SCENIC in Novi GRAND SCENIC (s petimi ali sedmimi sedeži) bosta naprodaj pred koncem leta 2016.

PREBERITE VEČ

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (8 ocen, povprečno: 4,00 od 5)