Jean-Pierre Mesić novi generalni direktor Renault Nissan Adriatic

S prvim junijem 2016 bo vodenje Renault Nissan Adriatic prevzel Jean-Pierre Mesić. Dosedanji direktor Eric Bernard je bil namreč imenovan za direktorja komerciale in komunikacij v Renault Sport Cars.

PHOTOGRAPH OF Jean-Pierre MESIC

Zveza Renault Nissan obvladuje regijo Adriatic prek podjetja Renault Nissan Slovenija, d.o.o., s sedežem v Ljubljani ter hčerinskima podjetjema na Hrvaškem in v Srbiji. Dosedanji direktor podjetja Renault Nissan Slovenija, d.o.o, Eric Bernard je to funkcijo prevzel jeseni 2006. Že leta 2008 je uspešno vzpostavil regijo Adriatic znotraj zveze Renault Nissan. S tem je okrepil položaj znamk Renault, Nissan in Dacia na področju držav nekdanje Jugoslavije in zagotovil uspešno rast regije Adriatic tako na posameznih trgih kot tudi znotraj globalnega Renaultovega sistema. Njegov trud ni ostal neopažen, zato s 1. junijem 2016 prevzema nove izzive v razburljivem Renaultovem podjetju Renault Sport Cars kot direktor komerciale in komunikacij.

S 1. junijem postaja direktor družbe Renault Nissan Slovenija, d.o.o., Jean-Pierre Mesić, s tem pa postaja tudi generalni direktor regije Adriatic, odgovoren za znamke Renault, Nissan in Dacia.

Rojen leta 1974, je Jean-Pierre Mesić diplomiral na šoli za management ESC v Grenoblu. Svojo kariero v Renaultu je pričel leta 1998 v podjetju Renault Polska. Leto kasneje je prevzel vodenje poslovnega razvoja v podjetju Renault Trucks v Tuniziji. Leta 2001 je odšel v Renaultovo centralo v Franciji, kjer je opravljal različne vodstvene funkcije na področju  prodajne mreže, produktnega marketinga in prodaje podjetjem. Leta 2011 je postal direktor prodaje podjetjem za Francijo. V Slovenijo prihaja Jean-Pierre Mesić z delovnega mesta direktorja korporativne prodaje znotraj Renaultove globalne prodajne direkcije.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečno: 3,67 od 5)