Alpine se vrača

Svež veter med športnimi avtomobili višjega razreda

Alpine danes razkriva oblikovni prototip Alpine Vision. Ta dvosedežni kupe s sredinsko zadaj nameščenim motorjem, je utelešenje elegantnosti, živahnosti in pristnosti, ki v vseh pogledih izpolnjuje visoka merila za avtomobil znamke Alpine. Alpine Vision je znanilec oblike in zmogljivosti serijskega športnega avtomobila, ki bo razkrit pred koncem leta. Slednjega bodo izdelovali v tovarni v Dieppu v Franciji, v Evropi bo naprodaj od začetka leta 2017, nato pa postopoma tudi v drugih delih sveta.

Alpine je za oder svojega preporoda izbrala ceste, po katerih poteka reli Monte Carlo in serpentine gorskega prelaza Turini, torej prizorišče najlepših in proslavljenih športnih uspehov znamke.

Alpine se vrača z namenom, da si izbori svoj prostor na trgu športnih avtomobilov višjega razreda, z obljubo zagotavljanja izvirnih, poživljajočih občutkov tako estetom kot tudi predanim ljubiteljem.

Ime Alpine sem za svoje podjetje izbral, ker mi ta pridevnik pomeni poosebljenje užitka v vožnji po gorskih cestah. Najbolj sem se zabaval, ko sem se s svojim 4CV s petstopenjskim menjalnikom vozil čez Alpe. Ta strasten užitek v vožnji se mi je zdel ključen del izkušnje, kakršno mora kupcem zagotoviti avtomobil, ki sem ga hotel izdelati. Alpine je ime, ki zveni lepo, hkrati pa ima tudi simboličen pomen.

Jean Rédélé, ustanovitelj podjetja Alpine

PREBERITE VEČ

 

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)