Alpine stopnjuje svoj tekmovalni program!

  • Uradne prijave za svetovno vzdržljivostno prvenstvo (WEC) FIA 2016 in seznam za letošnjo dirko 24 ur Le Mansa najavljenih dirkalnikov vključujejo tudi dva dirkalnika Alpine A460.
  • Z dirkalnikom s številko 36 bosta tekmovala Nicolas Lapierre in Gustavo Menezes.
  • Dirkalnik s številko 35 je prijavilo moštvo Baxi DC Racing Alpine, njihova dirkača pa sta David Cheng in Ho-Pin Tung.
  • Dokončna sestava dirkaških posadk bo znana kmalu.

Alpine_70895_global_en

V skladu s tradicijo je otvoritev sezone vzdržljivostnih dirk prinesla konferenca za novinarje, na kateri so predstavniki Automobile Club de l’Ouest (ACO) in WEC minuli petek popoldan razkrili prijave za letošnje svetovno prvenstvo.

Alpine z veseljem oznanja, da bosta v letošnjem svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA WEC tekmovala dva dirkalnika A460, ki bosta predvidoma sodelovala tudi v dirki 24 ur Le Mansa 18. in 19. junija letos.

Dva nova športna prototipa Alpine A460, za katera bo skrbelo moštvo Signatech-Alpine, bosta del tekmovala v razredu LMP2 z zelo kakovostno zasedbo in visoko ravnijo tekmovalnosti.

Za volanom prototipa s startno številko 36, ki jo Alpine uporablja že od povratka na dirkalne steze leta 2013, bo Nicolas Lapierre, ki je v WEC že osvojil pet zmag. Francoz ima za leto 2016 enako velike ambicije kot Alpine, v dirkalniku pa se mu bo pridružil v formuli 3 kaljeni Gustavo Menezes. Ta mladi ameriški dirkač ima tudi nekaj dirkaških izkušenj s prototipi v okviru prvenstva United SportsCar Championship.

Drugi dirkalnik Alpine A460 s startno številko 35 je prijavilo moštvo Baxi DC Racing Alpine, ki sta ga ustanovila SR-Jackie Chan in David Cheng. DC Racing je pred odločitvijo, da se z Alpine pomeri v svetovnem prvenstvu FIA WEC že osvojil več naslovov prvaka v azijskem prvenstvu s prototipi Le Mans (Asian Le Mans Series).

Za dirkalnik s številko 36 sta že imenovana dva od treh dirkačev. To sta David Cheng in Ho-Pin Tung, ki imata za seboj že nekaj sezon skupnega dirkanja.

Letošnji dirkalnik Alpine A460 bo razkrit v roku nekaj tednov skupaj z imenoma preostalih dveh dirkačev. Objava bo še pred prologom pred začetkom sezone, ki bo potekal 25. in 26. marca na dirkališču Paul Ricard na jugu Francije.

Bernard Ollivier, generalni direktor Société des Automobiles Alpine: “Po osvojitvi dveh naslovov prvaka ELMS, po uvrstitvi na zmagovalni oder v Le Mansu v našem razredu in po uspešni prvi sezoni tekmovanja v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA WEC lansko leto Alpine stopnjuje svoj tekmovalni program z dodatnim dirkalnikom in okrepljeno dirkaško posadko. Naš namen je, da svoje vire optimiziramo na način, ki nam bo zagotovil kar največje možnosti za uspeh. V našem programu za leto 2016 ni nič naključnega. Z Nicolasom Lapierrom smo si zagotovili enega najboljših tekmovalcev v vzdržljivostnih dirkah. Gustavo Menezes, David Cheng in Ho-Pin Tung bodo poleg svojih dirkaških odlik s pomočjo našega sporazuma z DC Racing pomagali povečati prepoznavnost in ugled znamke Alpine na ameriških – zlasti latinsko-ameriških – in azijskih trgih – še posebno na Kitajskem. Leto 2016 obeta, da bo za Alpine zelo pomembno, avtomobilski šport pa ima pri tem pomembno vlogo. Naš cilj je uvrščanje na stopničke in osvajanje zmag.”

Philippe Sinault, vodja moštva Signatech-Alpine: “V letu 2016 bo pri nas veliko novega, od dirkaških posadk in dirkalnikov do organiziranosti moštva. Ponosni smo, ker smo z DC Racing sklenili dogovor, ki nam bo omogočil tekmovanje še z drugim dirkalnikom. To je nedvomno prednost, ki odpira nove priložnosti pri strategiji. Kar zadeva dirkače, smo navdušeni, ker imamo spet Nicolasa Lapierra. On je pravi član družine Signature, saj smo leta 2003 skupaj osvojili Macau Grand Prix. Njegove izkušnje v razredu LMP1 nam bodo pomagale napredovati na vseh področjih. Pred nami je nekaj tednov zelo intenzivnih priprav vključno s predstavitvijo obeh letošnjih dirkalnikov Alpine A460 in zaključnimi dogovori s preostalima dvema dirkačema obeh posadk.”

 

DIRKAŠKI POSADKI ALPINE V LETU 2016

št. 35 Alpine A460: David Cheng / Ho-Pin Tung / še ni znan
št. 36 Alpine A460: Nicolas Lapierre / Gustavo Menezes / še ni znan

David Cheng
rojen 21. 7. 1989, Peking, Kitajska
državljan Kitajske in ZDA
www.dchengracing.com

Ho-Pin Tung
rojen 4. 12. 1982, Velp, Nizozemska
državljan Kitajske in Nizozemske
www.hopintung.com

Nicolas Lapierre
rojen 2. 4. 1984, Thonon-les-Bains, Francija
državljan Francije
www.nicolaslapierre.com

Gustavo Menezes
rojen 19. 9. 1994, Los Angeles, ZDA
državljan ZDA
www.gustavomenezes.com

 

Spored prvenstva FIA WEC 2016

25 – 26. marec Prolog, Paul Ricard, Francija
17. april 6 ur Silverstona, Velika Britanija
7. maj 6 ur Spa-Francorchampsa, Belgija
5. junij preskusne vožnje za 24 ur Le Mansa, Le Mans, Francija
18. – 19. junij 24 ur Le Mansa, Francija
24. julij 6 ur Nürburgringa, Nemčija
3. september 6 ur Ciudada de Mexico, Mehika
17. september 6 ur Dirkališča Amerik, Austin, ZDA
16. oktober 6 ur Fudžija, Japonska
6. november 6 ur Šanghaja, Kitajska
19. november 6 ur Bahrajna, Bahrajn

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečno: 2,00 od 5)