Zveza Renault-Nissan bo za mednarodno konferenco COP21 dobavila največjo floto električnih vozil na svetu

  • Zveza bo za pariško konferenco o podnebnih spremembah 2015 dobavila kar 200 vozil s 100-odstotno električnim pogonom.
  • Vozila naj bi v času dogodka prevozila 400.000 km brez emisij*
  • Floto bodo sestavljala vozila renault zoe, nissan leaf in nissan e-NV200.
  • Ob bok poklicnim voznikom bo 200 zaposlenih v Renaultu in Nissanu prostovoljno vozilo ta vozila.

renault-nisssan-cop21-rotary-bloc

Zveza Renault-Nissan bo v času mednarodne konference dobavila največjo floto električnih vozil na svetu. Kot uradni partner konference Združenih narodov o podnebnih spremembah COP21 v Parizu bo Zveza v času letnega vrha, ki bo potekal med 30. novembrom in 11. decembrom, dala na razpolago 200 vozil s 100-odstotno električnim pogonom.

Ta vozila naj bi prevozila več kot 400.000 km brez emisij*, uporabljali pa naj bi jih za prevoz delegatov v času 21. letne konference (imenovane COP21), na kateri pričakujejo več kot 20.000 udeležencev, akreditiranih pri OZN, iz 195 držav.

»Električna vozila so praktičen in dostopen način prevoza, ki omogoča znatno znižanje izpustov CO2. Prav tako zmanjšujejo količino zakonsko določenih onesnaževal, ki jih motorji izpuščajo v zrak, in s tem izboljšujejo kakovost zraka v naših mestih.  Skupaj lahko javni in zasebni sektor pospešita prehod v družbo brez emisij,« je izjavil Carlos Ghosn, predsednik-generalni direktor Zveze Renault Nissan.

Floto vozil, namenjenih konferenci COP 21, bodo sestavljali mestno vozilo renault zoe, kompaktna limuzina nissan leaf ter nissan e-NV 200 v različici s 7 sedeži. Vozila bodo kot dopolnilo javnemu transportu delegatom na razpolago 24 ur na dan in 7 dni v tednu za prevoz med Bourgetom, kjer bo konferenca potekala, in Parizom.

Tako bo Organizacija združenih narodov prvič uporabljala floto vozil brez izpustov oz. 100-odstotno električna vozila za vse prevoze svojih delegatov v času vrhunskega srečanja na temo podnebnih sprememb.

200 zaposlenih v Renaultu in Nissanu bo prostovoljnih voznikov v času COP21

100-odstotno električna vozila bo vozila ekipa 200 poklicnih voznikov in  200 voznikov prostovoljcev, zaposlenih v Renaultu in Nissanu. V Parizu in v pariški regiji je Zveza Renault-Nissan junija objavila poziv prostovoljcem iz vrst zaposlenih, s katerim jim je ponudila priložnost za sodelovanje na konferenci COP21 v vlogi prostovoljnih voznikov. Že pred zaključkom izbora se je prijavilo več kot 450 kandidatov. Izbranih 200 sodelavcev se bo udeležilo posebnega izobraževalnega programa, da se bodo pripravili na dogodek.

»Zaposleni v Renaultu in Nissanu so v prvih vrstah, ko gre za revolucijo električnega vozila, in številni med njimi tako vozilo že vozijo. To so najboljši ambasadorji, ki pričajo o prednostih teh vozil in mobilnosti brez emisij,« je dodal Carlos Ghosn.

(Kliknite na spodnjo povezavo in poslušajte razlago Carlosa Ghosna o vzrokih, ki so Zvezo Renault-Nissan spodbudili k odločitvi o sodelovanju na COP21, in o ključni vlogi, ki jo pri tem igrajo zaposleni v Zvezi):

http://blog.alliance-renault-nissan.com/node/2732/

 

Zveza Renault-Nissan bo na strateških mestih postavila mrežo več kot 90 polnilnih postaj za hitro in standardno polnjenje. Postaje se bodo napajale z električno energijo z nizkimi emisijami ogljika, ki jo proizvaja EDF. Preostale emisije bodo kompenzirane v okviru programa OZN za kompenzacijo emisij ogljika. Postaje za hitro polnjenje bodo lahko električnim vozilom povrnile od 0 do 80 odstotkov njihove zmogljivosti v približno 30 minutah.

Zveza je po vsem svetu prodala več kot 274.000 električnih vozil, kar predstavlja več kot polovico električnih vozil na cestah od konca leta 2010, ko se je pričela prodaja prvega električnega vozila Zveze, modela Nissan LEAF.

O zvezi Renault-Nissan

Zveza Renault-Nissan predstavlja strateško partnerstvo med  Renaultom (s sedežem v Parizu) in japonskim Nissanom (s sedežem v Yokohami). Izmed vseh vozil, prodanih po svetu, vsako deseto vozilo proda Zveza. Renault in Nissan sta strateška partnerja od leta 1999 in sta v letu 2014 v približno 200 državah prodala 8,5 milijona vozil. Poleg tega je Zveza podpisala sporazume o strateškem sodelovanju z različnimi proizvajalci, zlasti z nemškim Daimlerjem, japonskim Mitsubishijem, kitajskim Dongfengom in indijskim Ashok Leyland. Zveza ima tudi večinski delež v skupnem podjetju, ki nadzira ruski AVTOVAZ, proizvajalca znamke Lada.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

 

Kontakt:

Rachel Konrad

Komunikacije Zveze Renault-Nissan

rachel.konrad@renault-nissan.com

+ 33 (0) 6 17 62 01 72

 

Aline Henry

Komunikacije Zveze Renault-Nissan

aline.henry@renault-nissan.com

+33 (0)6 03 09 54 97

 

 

* brez emisij CO2, brez izpuščanja zakonsko določenih onesnaževal v zrak med vožnjo, skladno s homologacijskim ciklom NEDC.

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečno: 5,00 od 5)