Električna vozila so začela svojo pot po Sloveniji

V torek, 17. marca, smo v Eko Park hotelu v Bohinju pričeli pisati Renaultovo zgodbo o električni mobilnosti v Sloveniji. S petnajstimi neslišnimi vozili Twizy, ZOE in Kangoo Z.E. so se slovenski novinarji zapeljali do Bohinjskega jezera in na obrobju Triglavskega narodnega parka v živo preverili, kako nemoteča je električna mobilnost v občutljivem naravnem okolju.

elektricna-konferenca_text_06

Na novinarski konferenci smo poleg vozil predstavili tudi zaključke demonstracijskega projekta, ki je od 1. avgusta 2014 preverjal realnost Slovenije na področju trajnostne mobilnosti. Vsekakor že danes med 200.000 in 250.000 voznikov na dan naredi manj kot sto kilometrov, kar pomeni,da bi doseg električnega vozila za vse te ljudi že povsem zadostoval za nemotene poti od doma do službe in po mestnih opravkih. Z razvojem infrastrukture polnilnih postaj pa se bo uporabnost električnih vozil razširila še bolj.

Vsi, ki so v torek preizkusili električna vozila ob Bohinjskem jezeru, so spoznali, da to ni samo še en nov avto, ampak gre za povsem nov način dojemanja in uporabe avtomobila. Tako lahko rečemo, da Renault z električnimi vozili tudi v Sloveniji začenja zgodbo drugačne, trajnostne mobilnosti.

Prva električna vozila že prihajajo v izbrane Renaultove Z.E. salone. Prav kmalu pričakujemo, da bo slovenska vlada potrdila še subvencije za ta ekološka vozila, s katerimi bo nakup postal dosegljivejši.  Kaj obsega električna ponudba Renaulta, pa si lahko pogledate na naših spletnih straneh na naslovu …

 

Vaše mnenje nam veliko pomeni. Ste že ocenili prebrano novico?


1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Brez ocen)